Uitstel TT tarief naar 2021

PERSBERICHT

Het college van B&W van de gemeente Assen wil het verhoogde tarief voor de toeristenbelasting in de TT week voor dit jaar laten vervallen. Wethouder Bergsma informeerde de gemeenteraad hier vanavond over in de raadsvergadering. Het TT tarief betekent dat de toeristenbelasting tijdens de TT-overnachtingen in Assen € 3,- bedraagt in plaats van het reguliere tarief van € 1,35. Nu de TT Assen dit jaar vanwege het coronavirus niet door gaat, vindt het college deze verhoogde belasting niet gerechtvaardigd.

Verhoogd TT tarief vorig jaar ingevoerd

Eind vorig jaar stemde de gemeenteraad in met een verhoogd tarief voor de toeristenbelasting in de TT week. Het voornemen om het TT tarief voor dit jaar te laten vervallen betekent dat tijdens de TT periode (woensdag t/m zondag) het reguliere tarief voor toeristenbelasting geldt. De formele behandeling van deze maatregel vindt plaats in de raadsvergadering op 18 juni, samen met andere maatregelen met betrekking tot corona en belastingen.

Aanmeld- en registratieplicht blijft van kracht

De aanmeld- en registratieplicht blijft voor verblijfsaanbieders wel van kracht. Deze werd eerder dit jaar vastgelegd in een aangepaste Verordening Toeristenbelasting. Vanaf 1 mei zijn verblijfsaanbieders verplicht om van iedere gast gegevens te registreren. Hiermee krijgt de gemeente een beter beeld van alle verblijfsaanbieders in Assen en het aantal overnachtingen die hier plaatsvinden. De gemeente informeert binnenkort alle ondernemers per brief hierover.