Uniek leertraject ‘Swoesj’ helpt laaggeletterden vooruit Geef je op en doe mee

Op verschillende dagen in september en oktober kunnen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven meedoen aan een uniek leertraject;  ‘Swoesj’. Het niet goed kunnen lezen en schrijven heeft veel effect op iemands leven. Vaak wordt het in verband gebracht met een sociaal isolement, schuldenproblematiek en gezondheidsklachten. Het leertraject ‘Swoesj’ kan daar een positieve invloed op hebben.     

Eigen doelen behalen en oefenen

Gedurende tien maanden worden mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven   geholpen met het behalen van eigen doelen om zichzelf te ontplooien door hun lees-, schrijf- en digitale vaardigheid te verbeteren. Hiervoor krijgen ze een tablet in bruikleen om  elke week oefeningen te maken. Dit is ook waar het leertraject ‘Swoesj’ (het geluid  van swipen) zijn naam aan ontleend, deelnemers leren door handig te worden   met een tablet zichzelf te ontwikkelen. Als deelnemers het leertraject succesvol afronden, mogen zij de tablet houden.  

Geen kosten

Er zijn geen kosten voor deelname aan het leertraject verbonden. Wel wordt van de deelnemer verwacht dat hij/zij voor een jaar beschikbaar is om één keer per week naar de les te komen en thuis drie uur te besteden aan het maken van oefeningen. Daarnaast is de bereidheid nodig om een aantal tests te doen waarmee de vooruitgang gemeten kan worden.   

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ankie Benjamins  via het telefoonnummer 06 -14  87  00  50 of door een e-mail te sturen naar taalhuis@dnk.nl. Het leertraject is een initiatief van Bibliotheek DNK en Bibliotheek Enschede en wordt gegeven in het Taalhuis op de eerste verdieping van De Nieuwe Kolk.