Week tegen Kindermishandeling

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem waar we samen als gemeenschap over moeten praten om het op te kunnen lossen. Daarom is het thema dit jaar ‘leren van elkaar’. Welke ervaringen en tips hebben wethouders Jan Broekema en Harmke Vlieg en burgemeester Marco Out. 

Wethouder Jan Broekema

“In mijn werk en in gesprekken met inwoners merk ik vaak dat mensen het moeilijk vinden om een vraag te stellen over opvoeding. Maar ik merk ook dat als iemand eenmaal om hulp heeft gevraagd, er dan opluchting is en dat er altijd mensen zijn die helpen zonder te oordelen. Dus stel de vraag wel. Geef het aan als je opvoeden even zwaar vindt, als je even niet meer weet wat je moet doen. Er zijn mensen die helpen” 

Wethouder Harmke Vlieg

“Wat ik mooi zou vinden is als we ook hulp durven aan te bieden. Soms krijg je natuurlijk mee dat het tijdelijk wat zwaarder is in het gezin van de buren bijvoorbeeld. Misschien hoor je vaker iemand schreeuwen tegen de kinderen. We kunnen dan natuurlijk ook hulp aanbieden. En als je advies wilt over hoe je dat kunt doen, dan kun je ook bellen met Veilig Thuis. Zij zijn er ook om je te adviseren.”  
Wethouder Harmke Vlieg

Burgemeester Marco Out

“Wat ik het liefste zou willen? Dat het kind altijd centraal staat als we een oplossing gaan toepassen. Door er samen over te praten kunnen we dat doen. We hebben namelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen: niemand wil kindermishandeling. Het slachtoffer niet, maar eigenlijk ook de veroorzaker niet. Deel je verhaal met iemand die je vertrouwt. Een huisarts, een wijkagent, iemand op school. Als iemand jou iets toevertrouwt, deel dat ook met anderen. Zoek dan hulp!
Burgemeester Marco Out met ambtsketen

Waar kunt u  terecht met vragen?

Bij het Buurtteam van Vaart Welzijn in uw wijk via www.vaartwelzijn.nl/buurtteams. Voor advies en informatie kunt u ook bellen met Veilig Thuis op telefoonnummer 0800 2000.