Welzijnswerk in Assen opnieuw gegund aan Vaart Welzijn

PERSBERICHT

De gemeente Assen gunt de uitvoering van de maatschappelijke dienstverlening en het welzijnswerk aan Vaart Welzijn. Na een aanbestedingsprocedure kwamen zij als beste partij uit de bus. Vaart Welzijn voerde de afgelopen vier jaar ook de welzijnstaken uit in de gemeente Assen. Het nieuwe contract geldt voor een periode van vier jaar en gaat per 1 juli 2020 in.

De gemeente Assen vindt dat alle inwoners mee moeten kunnen doen. Wethouder Jan Broekema: “In Assen werken we aan sterke wijken. Wijken waar we elkaar helpen, zodat iedereen in Assen naar eigen kunnen kan meedoen. Inwoners maken een wijk sterk en de buurtteams van Vaart Welzijn ondersteunen  waar nodig.” 

Werken vanuit de wijk

Inwoners kunnen bij een Buurtteam terecht met vragen en voor hulp bij gezondheid, financiën, opvoeden en opgroeien. Door deze ‘helpende hand’ in de wijk investeert de gemeente in preventie, ondersteuning en sociale voorzieningen dichtbij haar inwoners. Hierdoor hebben bewoners minder snel geïndiceerde en gespecialiseerde  zorg nodig. Dit geeft ruimte om bestaande middelen optimaal in te zetten. Zo krijgen inwoners de juiste ondersteuning op het juiste moment en de juiste plek.

Nieuwe Fase

Vaart Welzijn heeft de opdracht gekregen dit te organiseren, samen met actieve inwoners, scholen, gezondheidscentra, kerken en andere maatschappelijke organisaties in de wijk. Henny Luppes, directeur van Vaart Welzijn: “De afgelopen vier jaar hebben we vanuit Vaart Welzijn de basis mogen leggen voor de prachtige opdracht waarmee we nu een nieuwe fase ingaan. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de gemeente hiermee uitspreekt.”