Win een elektrische fiets

Prijsvraag naam voor ‘doorfietsroute’

Er zijn fietspaden met weinig of geen verkeerslichten en zoveel mogelijk voorrang op kruispunten, de zogeheten doorfietsroutes. Om de doorfietsroute Assen-Groningen een passende naam te geven is een prijsvraag uitgeschreven. De winnaar krijgt een elektrische fiets. Inzenden kan tot en met vrijdag 21 juni via www.provincie.drenthe.nl/doorfietsroute

De provincies Drenthe en Groningen willen van de deelnemers graag weten waarom de naam passend en herkenbaar is voor deze fietsroute. De route volgt het Noord-Willemskanaal vanaf Assen tot aan de stad Groningen. Een deskundige jury maakt een voorselectie uit de ingezonden namen. Daarna is het aan het publiek om online te stemmen op de uitgekozen namen. De winnende naam komt op borden langs de doorfietsroute Assen-Groningen. Meer informatie over de wedstrijd en de spelregels: www.provincie.drenthe.nl/doorfietsroute.

Doorfietsroute Assen-Groningen

De naam van de doorfietsroute was ‘Fietssnelweg’. Deze is veranderd in doorfietsroute, omdat die naam de route beter weergeeft. Iedereen mag op de doorfietsroute fietsen, niet alleen snelle fietsers. Doorfietsroutes zijn brede en comfortabele fietspaden die goed onderhouden worden en zijn in de winter als eerste sneeuw- en ijsvrij.

De doorfietsroute Assen-Groningen wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Assen, Tynaarlo en Groningen, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Drenthe en Groningen.