Witterbrug vanaf 16 september afgesloten voor verkeer

Tussen 16 september en 4 oktober is de Witterburg afgesloten voor al het verkeer.

De brug krijgt een groot onderhoudsbeurt, met onder andere een nieuwe slijt- en verflaag. De brug blijft beperkt open voor de scheepvaart. Ook wordt een aantal malen doorgang verleend aan schoolgroepen, in verband met gymlessen.
Het autoverkeer wordt met gele borden omgeleid.  Ook voor fietsers staan er borden. Fietsers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de route via de Vaart Noordzijde.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de routes:

  • Vaart ZZ, Europaweg West en Maria in Campislaan
  • Vaart ZZ, Weiersstraat, Nobellaan

Meer contrast in de kleuren

Om de brug weer vele jaren mee te laten gaan wordt een nieuwe verflaag aangebracht. Omdat het handmatig overschilderen van de oorspronkelijke fabrieksverf niet mooi wordt is gekozen voor een iets aangepaste kleur. De hameitoren wordt in een RAL 7040 (‘venstergrijs’) geverfd, dit is een iets donkerer tint dan de huidige kleur. Alle bewegende delen (ballastkist, balanspriem en de hangstang) krijgen een iets lichtere grijstint  (RAL 7047). Ook de leuningen en de sluitboomkasten worden in de donkerder grijstint uitgevoerd.

Impressie Witterbrug

(Impressie, IPV Delft)

De Witterbrug behoudt zijn lichte uitstraling. Wel is het straks door het kleurverschil veel mooier zichtbaar hoe de bewegende delen in elkaar schuiven; zowel in open als gesloten situatie. De commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit heeft ingestemd met de kleuraanpassing.