NK Tegelwippen 2024: tegel eruit, plant erin!

20 maart 2024
Voorpagina

Ook dit jaar gaat Assen weer de strijd aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen tijdens het NK Tegelwippen van 21 maart tot en met 31 oktober 2024. Vorig jaar werden er in Assen al 4.149 tegels vervangen door groen! Dit jaar zetten we ons in voor een nog groener Assen. Zo zorgen we samen voor een groene, diervriendelijke stad met verkoeling in de zomer en plekken voor wateropvang.

Hoe kan ik meedoen?

Meld je verwijderde tegels of verharding gemakkelijk aan via www.nk-tegelwippen.nlexterne-link-icoon, deze worden dan automatisch opgeteld bij de tegelstand van Assen. Het enige wat je nodig hebt is een foto van de situatie 'voor' en 'na' en het aantal verwijderde tegels, of verwijderde oppervlakte verharding in m2. Je kan je verwijderde tegels aanmelden tussen 21 maart en 31 oktober 2024. Je kan je ingeleverde tegels gratis inleveren bij Bork Recycling Assen na aanmelding via het aanmeldformulier op de website van het Duurzaamheidscentrum Assenexterne-link-icoon.

Win een cadeaubon voor inheemse planten of zaden

Heb je tegels uit je tuin verwijderd en aangemeld op de landelijke website van het NK Tegelwippen? Dan maak je kans op een cadeaubon ter waarde van €20,- voor inheemse planten of zaden. Iedere maand loten we nieuwe prijswinnaars. Kijk voor de spelregels en het aanvraagformulier op de website van het Duurzaamheidscentrum Assenexterne-link-icoon.

Steenbreek Assen

Samen zorgen we voor droge voeten bij hoosbuien, genoeg water in droge periodes en een gezonde omgeving voor mensen en dieren. Dat doen we door stenen te vervangen door groen, regenwater op veilige plekken op te vangen en schoon regenwater te benutten. De gemeente Assen is aangesloten bij Operatie Steenbreek. Deelnemende organisaties zorgen samen voor een diervriendelijke en klimaatbestendige omgeving. Makkelijke en direct toepasbare tips vind je hierexterne-link-icoon op de pagina van Duurzaamheidscentrum.