NLdoet laat zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is

19 maart 2024
Voorpagina

Met NLdoet zette het Oranje Fonds op 15 en 16 maart vrijwilligers in de spotlights. Misschien was u die dagen ook vrijwilliger. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet laat zien hoe belangrijk actieve inwoners voor de samenleving zijn. Zo onderhoudt en restaureert een groep vrijwilligers de Asser Noorderbegraafplaats en werkt Jong van Geest, een groep jonge enthousiaste ambtenaren, aan onderhoud in Pittelo.

Een mooie afwisseling 

“Als jonge ambtenaren doen we graag mee aan NLdoet”, legt Minke Oenema van Jong van Geest uit. “Deze keer staken we onze handen uit de mouwen bij kinderboerderij de Pittelstee. Ook de wijkwethouder van Pittelo, Jan Broekema, hielp mee. Dit was een mooie afwisseling van ons dagelijks werk op het stadhuis, maar ook erg leuk om deze kinderboerderijen (en haar bewoners) beter te leren kennen.”

Ook vrijwilligerswerk doen? 

Wil u ook vrijwilligerswerk doen? Ga dan naar vip.vaartwelzijn.nl. Dit is een actuele vacaturebank waar u meer dan 150 vacatures voor vrijwilligers kunt vinden. U kunt uzelf aanmelden als vrijwilliger of om een vrijwilliger vragen, als u hulp nodig heeft.