Nobellaan weer open voor verkeer

09 december 2022
Voorpagina
Wethouder Martin Rasker deelde samen met aannemer Schagen vrijdagmiddag gratis fietslampjes uit aan voorbijkomende fietsers

Foto: Meint Brookman

Het afgelopen jaar is een groot deel van de Nobellaan, tussen de Zwartwatersweg en de Talmastraat, opnieuw ingericht. De riolering en het asfalt van de weg was aan vervanging toe. We hebben dit aangegrepen om ook de fietsroute te verbeteren én de weg verkeersveiliger in te richten. Sinds vandaag, vrijdag 9 december, is de weg weer open voor verkeer. Ter ere van de opening deelde wethouder Martin Rasker samen met aannemer Schagen vrijdagmiddag gratis fietslampjes uit aan voorbijkomende fietsers. Zo kunnen fietsers in deze donkere periode veilig via de nieuwe fietsroute van en naar het centrum fietsen.

Veilig op de fiets

Om meer Assenaren op de fiets te krijgen, werken we in Assen aan comfortabelere en veiligere fietsroutes. De Nobellaan is een belangrijke route voor fietsers van en naar het centrum. Daarom hebben we hier meer bredere fietsstroken aangelegd, zijn fietspaden geasfalteerd en is de maximale snelheid op sommige stukken flink naar beneden gebracht. Daarnaast is het kruispunt Nobellaan – Groen van Prinstererlaan vervangen door een minirotonde. Auto’s en fietsers maken samen gebruik van dezelfde rijbaan en kunnen elkaar niet inhalen.

Assen op weg

Onder de naam ‘Assen op weg’ werken we samen aan tal van activiteiten en werkzaamheden om de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in de stad te verbeteren. Naast de Nobellaan zijn de afgelopen tijd op meerdere plekken in Assen fietsroutes aangepakt. Zo is de fietsroute Witterstraat vernieuwd en hebben we een nieuwe fietsroute rond de Witterdiep aangelegd.