Verlengen rijbewijs en categorie-uitbreiding kan nu online

Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Van begin juli is het in de gemeente Assen mogelijk om uw rijbewijs digitaal te verlengen.

U doet de aanvraag zelf, op een moment wanneer het u uitkomt en al na twee dagen is uw nieuwe rijbewijs af te halen bij de balie van het stadhuis.
Het online verlengen hoort bij een proef van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Assen is een van de 30 gemeenten die meedoen.

Rijbewijs verlengen of categorieën toevoegen

Op dit moment biedt de online module alléén de mogelijkheid om uw rijbewijs te verlengen of om een categorie toe te voegen. Voor een allereerste aanvraag of omwisseling van een buitenlands rijbewijs moet u nog wel naar het stadhuis komen. 

Erkende fotograaf

Voor de online verlenging heeft u een digitale pasfoto nodig. Deze kunt u laten maken bij een door de RDW erkende fotograaf. Dat mag ook buiten de gemeente Assen. Voor een overzicht van erkende fotografen kunt u terecht op www.rdw.nl
De fotograaf maakt de pasfoto en stuurt deze digitaal door naar de RDW. Vervolgens kunt u via DigiD uw aanvraag afronden en na twee werkdagen ligt uw rijbewijs klaar op het stadhuis.

De proef van het RDW
Meer informatie over de digitale aanvraag en een instructiefilmpje. 

De algemene procedure:
Meer informatie over het aanvragen, verlengen of uitbreiden van uw rijbewijs