Over de gemeente Assen

Groei mee met een ambitieuze organisatie!

Assen is een middelgrote gemeente met bijna 70.000 inwoners. De stad Assen grenst aan prachtige natuur die doorloopt tot in de woonwijken. Assen is een ambitieuze stad met een innovatief en duurzaam beleid.

Het beste van twee werelden

In onze stad komt het beste van twee werelden samen. Aan de ene kant zie je korte lijnen en een stevige sociale samenhang. Aan de andere kant zie je goede stedelijke voorzieningen en internationale evenementen. Blikvanger is de TT-week, waarbij de TT-races alleen al jaarlijks meer dan 100.000 motorfans uit binnen- en buitenland naar Assen trekt.

Assen is bovendien een stad met een rijke historie en een cultureel hart. Het Drents Museum is een trekpleister van formaat met spraakmakende tentoonstellingen. Theater- en filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen in cultuurcentrum De Nieuwe Kolk.

Assen heeft een optimaal woon- en werkklimaat. De stad heeft moderne bedrijventerreinen, waarop bedrijven alle ruimte krijgen om te innoveren. In de gemeente kun je fijn wonen in betaalbare woningen, zowel in de binnenstad als in de groene wijken daaromheen.

De organisatie

De gemeente Assen is een open en informele organisatie. Dagelijks zetten ruim 600 medewerkers zich in voor de groei van de gemeente. Zij doen dat op basis van de principes ‘focus, samen en continu verbeteren’. Doordat de gemeente dicht bij de burgers, ondernemers en partners staat, is ontwikkeling voortdurend vereist. Dit vraagt om een open vizier, inventiviteit en een gezonde portie lef.