Parkeerabonnement

Als inwoner van de binnenstad is het mogelijk een parkeerabonnement voor één van de parkeergarages aan te schaffen. Als u in Assen werkt en regelmatig voor meerdere uren gebruik maakt van de parkeergarages van gemeente Assen, is het voordelig om een parkeerabonnement aan te vragen. U kunt al een abonnement aanvragen vanaf twee dagen per week. Voorwaarde is dat u een bewijs heeft waarin staat dat u in Assen werkzaam bent. Hieronder vindt u de tarieven per abonnement.

Let op: vanwege de beperkte capaciteit van de parkeergarages worden er momenteel geen werker-abonnementen uitgegeven voor de garages Stadhuis en Drents Museum.

 

U kunt een parkeerabonnement digitaal aanvragen. Dit kunt u doen door onderstaande link te gebruiken en de stappen volgen.

Aanvragen parkeerabonnement

PDFHandleiding parkeerabonnement aanvragen.pdf

Voor vragen kunt u mailen naar: support@park-spot.com

Voorwaarden/aandachtspunten

Als u een abonnement voor minder dan zes dagen kiest, moet u aangeven op welke dagen u gebruik wilt maken van de parkeergarage. Het abonnement is alleen op de gekozen dagen geldig. Om als werknemer voor een abonnement in aanmerking te komen, is er een bewijs nodig waarin staat dat u in Assen werkzaam bent.

U kunt per maand een abonnement afsluiten. Het abonnement gaat in nadat u de abonnementsprijs heeft betaald. Als u ervoor kiest om het a per maand te betalen, dient u zelf te denken aan het verlengen. Heeft u niet (vooraf) is betaald, dan kunt u uw abonnement niet gebruiken.

Het is ook mogelijk om in het systeem te kiezen voor “automatisch verlengen abonnement”. Het abonnementsgeld wordt dan iedere maand via automatische incasso van uw rekening afgeschreven. Let er daarbij wel op dat er voldoende saldo op de rekening staat. Op een afgesloten abonnement is geen restitutie mogelijk.

Het parkeren middels een abonnement gebeurt op basis van kentekenregistratie. U ontvangt ook een ook een QR-code (is ook te printen)  waarmee u buiten openingstijden van schuifdeuren etc. toegang tot de garage kunt krijgen. Als uw kenteken niet gelezen wordt, kunt u de slagboom ook met de QR-code openen. Er worden geen fysieke abonnementspassen meer uitgegeven.

Wijzigingen doorgeven voor abonnementhouders

Abonnementhouders kunnen wijzigingen van hun (adres)gegevens of hun kenteken zelf doorvoeren in hun eigen portal. Als u op andere of meer dagen wilt parkeren, kunt u dat niet in de portal wijzigen. Daarvoor moet u uw huidige abonnement laten aflopen/opzeggen en een nieuw abonnement afsluiten. Voor vragen kunt u mailen naar: support@park-spot.com

U kunt uw abonnement opzeggen door het abonnement in het portaal te laten aflopen (automatisch verlengen uitzetten). U doet er verstandig aan om dit 14 dagen voor het verlopen van het abonnement te doen. Er vindt geen restitutie plaats op een afgesloten abonnement.

Abonnement voor bewoners binnenstad Assen

  • 24 x 7 dagen: € 30,90 per maand

Parkeerabonnement voor werknemers in Assen

  • 24 x 7 dagen: € 59,36 per maand
  • 24 x 6 dagen: € 50,88 per maand
  • 24 x 5 dagen: € 42,40 per maand
  • 24 x 4 dagen: € 33,96 per maand
  • 24 x 3 dagen: € 25,44 per maand
  • 24 x 2 dagen: € 16,96 per maand

Dit zijn de nu geldende tarieven.