Plakborden/ plakzuilen

Uw mening geven of een bijeenkomst aankondigen? Dat kan op een van de plakborden of –zuilen in de gemeente Assen. In bijna alle woonwijken en stadscentrum staan deze plakborden en –zuilen. Iedereen mag op deze borden en zuilen posters of flyers plakken.

Voorwaarden

  • Politieke partijen kunnen gebruik maken van de tijdelijke digitale verkiezingsborden (trotters). De digitale poster dient bij het bedrijf Image Building aangeleverd te worden. Contactgegevens vindt u op de website van Image Building. Daarnaast mogen politieke partijen zelf hun posters plakken op de permanente openbare wildplakvoorzieningen. De posters worden na de verkiezingen door de gemeente verwijderd. Het plakken van posters op andere plekken is illegaal.
  • De tijdelijke digitale borden zijn zes weken voor de verkiezingen aanwezig tot één week na de verkiezingen. In de gemeente zijn in totaal tien trotters aanwezig.
  • Bij het plakken van posters geldt de eigen verantwoordelijkheid van (plakkers van) de politieke partijen. Verzocht wordt respect te hebben voor de uitingen van de andere partijen door niet te plakken over de verkiezingsposters van andere partijen.
  • De afmetingen van de openbare reguliere wildplakvoorzieningen variëren. De toegestane afmetingen van verkiezingsposters zijn 30 cm breed en 57 cm hoog.
  • In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Assen staan regels om de openbare orde te kunnen handhaven. In dit gedeelte komen regels aan de orde die gaan over plakken en graffiti.