Pop-up Paasexpositie: Een feest van kleurrijke eieren

19 maart 2024
Voorpagina

De lente is weer begonnen en dat betekent dat de Pop-up Paasexpositie weer te zien is op de Brink. Het is de vierde keer dat de vrolijke eieren te zien zijn. Dit jaar is het extra bijzonder, want maar liefst 45 eieren sieren de Brink. De kunstwerken zijn gemaakt door scholieren van CS Vincent van Gogh en 25 andere scholen uit Assen.

Stadsspeurtocht 

Naast het bewonderen van de XXL-paaseieren op de Brink is er voor kinderen ook een speciale stadsspeurtocht. Op verschillende plekken in de binnenstad zijn eieren verstopt. Alle eieren gevonden? Dan kunnen de kinderen een gratis ijsje ophalen bij Spekjes & Zuurtjes, Demi Gelato of Toscana IJssalon. U vindt de speurtochtkaart bij VVV Assen.

Officiële opening 

Op vrijdag 15 maart is de expositie officieel geopend door kinderburgemeester Seb, burgemeester Marco Out en locatiedirecteur Rolf Albring van Salland. De expositie is een initiatief van kunstdocente Karin Kingma (CS Vincent van Gogh) en Vaart in Assen. Het is mede mogelijk gemaakt door Stichting Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen en het Ondernemersfonds Assen.

Paasfeest 

Op eerste en tweede paasdag is van 13.00 uur tot 16.00 uur een paasevenement op de Brink met verschillende activiteiten voor het hele gezin. Krijg na de speurtocht een extra presentje (naast het ijsje) als beloning, doe mee aan de kinderworkshop ‘knutselen met paaseieren’ en ga samen op de foto met de paashaas.