Presentatie Drentse Scheurkalender 2023

21 oktober 2022
Voorpagina
Presentatie-scheurkalender.jpg

Onder belangstelling van zo’n 230 genodigden werd in de middag van 21 oktober de Drentse Scheurkalender 2023 gepresenteerd in Podium Zuidhaege in Assen. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de Assense wethouder Bert Jan Ten Oever.

De Drentse Scheurkalender bestaat uit bijzondere foto’s van Drenthe, gemaakt door inwoners of bezoekers van de provincie. “Voor deze vijfde editie van de kalender ontvingen we iets meer dan1750 foto’s” aldus initiatiefnemer Hent Hamming. “Zoveel dagen heeft een jaar niet, dus onze jury heeft een selectie uit al het prachtige beeldmateriaal moeten maken. Het resultaat is wederom verbluffend: meer dan 300 foto’s die de trots van heel veel Drenten voor hun provincie in beeld brengt. Prachtige natuur, verschillende steden met hun eigen karakteristieken, maar ook foto’s met persoonlijke of emotionele waarde.” 

Anders naar de omgeving kijken

Wethouder Ten Oever was verheugd dat de uitreiking in Assen plaatsvond. Ten Oever "Wat me opvalt is dat veel inwoners uit Assen al jaren inzenden. Ze brengen de verschillende gezichten van Assen op totaal verschillende manieren in beeld: de een ziet vooral het groen in Assen, de ander het dynamische stadsleven. Weer een ander heeft meer oog voor de culturele rijkdommen van Assen. Het initiatief van de scheurkalender nodigt inwoners uit om op een andere manier naar hun omgeving te laten kijken en dit vast te leggen in een beeld. Betere promotie voor Assen of Drenthe is er niet!”

Mobiele expositie

Noorderlicht, een van de partners van de Drentse Scheurkalender, heeft een selectie gemaakt van twaalf foto’s die eruit springen qua beeldkwaliteit. “Van deze twaalf beelden maken we een mobiele expositie die komend jaar op diverse locaties te bezichtigen zal zijn” aldus directeur Kees van der Meiden.

Na afloop van het officiële programma ontvingen alle inzenders een kalender en vervolgens bladerden alle aanwezigen vol spanning op zoek naar hun inzending. De Drentse Scheurkalender is te koop bij de meeste plaatselijke boekwinkels of via de site www.drentsescheurkalender.nl.