Assen nog Mooier

Omgevingsvisie

Gemeente Assen heeft samen met ondernemers en organisaties de omgevingsvisie geformuleerd tijdens ronde tafel gesprekken over verschillende onderwerpen. 

Nieuws

2040 | Uitzending Assen nog mooier gemist? 

Dinsdagavond 20 april presenteerde gemeente Assen vanuit De Nieuwe Kolk de Omgevingsvisie Assen nog mooier. Een toekomstvisie voor Assen in 2040, gemaakt door en voor de stad. Hoe leven we dan en hoe zorgen we ervoor dat Assen ook dan een aantrekkelijke, ontspannen stad is? Heeft u deze uitzending gemist? Geen punt. Kijk nu de hele presentatie Omgevingsvisie Assen nog mooier gerust terug.  

Wethouders Karin Dekker, Bob Bergsma, Mirjam Pauwels en supervisor Bart van Leeuwen traden hierover in gesprek. Zij deden dit niet alleen. Ook de 11-jarige kinderburgemeester Lorin Suliman, de 14-jarige Asser onderneemster Noa Grouw en ondernemer Levi Vandenberg praatten mee. Want een nog mooier Assen, dat doen we samen met de stad en onze jeugd. 

In de uitzending werden vooral de drie principes Groene stad van het noorden, Dynamische hoofdstad en Verbonden stad uitgelicht. En we vroegen koplopers en jongeren uit gemeente Assen hoe zij hierover denken. 
 

Van toen naar nu

De Omgevingsvisie is een strategische visie voor de lange termijn voor de gehele fysieke leefomgeving van de gemeente Assen. Daarin beschrijft het ambities en opgaven voor de toekomstige, ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Deze ambities en opgaven staan niet op zichzelf. De historische ontwikkeling die Assen heeft doorgemaakt zegt namelijk veel over het huidige en toekomstige Assen. Assen wil graag voortbouwen op haar kenmerkende karaktereigenschappen. Wil je graag de ontwikkelingen van het verleden weten? Lees dan de biografie van Assen hieronder terug.