Logo A assen nog mooierTekst samen maken we assen nog mooier

De gemeente Assen werkt aan een nieuwe toekomstvisie. De vorige visie is van 2010. Sindsdien is veel veranderd. Zo zijn er nieuwe trends en ontwikkelingen die invloed hebben op onze gemeente. We rijden bijvoorbeeld steeds vaker elektrisch, kopen meer online en er wonen steeds meer senioren in de stad. Ook zijn er nieuwe thema’s die we een plek willen geven in onze toekomstvisie, zoals duurzaamheid en de energietransitie.

De toekomstvisie beschrijft hoe Assen er in 2030 uit moet komen te zien. Er is ruimte voor de ontwikkeling van onze woon - en werklocaties, maar ook voor thema’s als verkeer, recreatie, veiligheid, zorg en cultuur. In de visie maken we duidelijk welke gevolgen onze keuzes hebben voor de ruimte om ons heen. We bouwen daarbij voort op wat Assen nu al mooi maakt. Zo maken we Assen nog mooier!

 

Heeft u vragen over de omgevingsvisie of wil u meer informatie, neem dan contact met ons op via info@assen.nl

 

Assen nog Mooier

Interview

Serge de Mul
Oprichter en CEO van Ultraware

Serge de Mul richtte in het jaar 2000 het bedrijf Ultraware op. Hij deed dat samen met een studievriend aan de keukentafel. Waar kwam de behoefte van De Mul vandaan om dit bedrijf op te richten? ‘‘

Benieuwd naar het volledige interview? Lees dan hier verder.

Omgevingsvisie

De Omgevingsvisie voor de gemeente Assen maken we samen met ondernemers en organisaties. Dat doen we tijdens ronde tafel gesprekken over verschillende onderwerpen. Laatst hebben we de ronde tafel georganiseerd over het onderwerp Wonen. Meer daarover leest u hier. De voorloper van de omgevingsvisie is de startnotitie. Die hebben we geschreven samen met inwoners, ondernemers en belangengroepen. Benieuwd wat we toen besproken hebben? Lees hier de startnotitie terug.

Agenda

Praat mee over de toekomst van de stad

Regelmatig leest u op dit platform een interview en kunt u reageren op de stelling van de week. We proberen zoveel mogelijk uw reactie digitaal te verzamelen.

Door het coronavirus is het de komende tijd nog onzeker wanneer we weer fysiek met u in gesprek kunnen. Houdt u de komende tijd de Berichten van de Brink en onze sociale media in de gaten voor meer informatie.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over de omgevingsvisie, neem dan contact op via info@assen.nl 

Archief

De komende tijd plaatsen we steeds nieuwe berichten op dit platform. Deze berichten blijven niet allemaal op de voorpagina staan. Op den duur schuiven ze naar het archief. Wilt u eerder geplaatste stukken nog eens rustig teruglezen? Klik dan gerust verder.