Reactie gemeenteraad op onderzoeksrapport Joods Vastgoed in aankomende raadsvergadering

18 september 2023
Voorpagina

Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad het onderzoeksrapport ‘Joods Vastgoed in de oorlog en hoe gemeente Assen daarmee omging’ gelezen. Als vervolg hierop is besloten het onderzoeksrapport op de agenda te plaatsen van de raadsvergadering van donderdag 21 september. De gemeenteraad gaat in de vergadering inhoudelijk reageren op het rapport.

Joodse gemeenschap in Assen

De gemeenteraad vindt het belangrijk om aandacht te geven aan het leed dat de Joodse gemeenschap in Assen tijdens de Tweede Wereldoorlog is aangedaan. Daarbij hebben de conclusies uit het rapport hen zeer geraakt. De gemeenteraad gaat daarom tijdens de komende raadsvergadering van 21 september 2023 hun medeleven tonen aan de nabestaanden van de Joodse gemeenschap in Assen. Er wordt ook reactie gegeven op het onderzoeksrapport en overgedragen aan de stichting Behartiging Belangen Vroegere Joodse Gemeente Assen.

Vergadering volgen

De openbare raadsvergadering vindt donderdagavond  21 september plaats van 19.00 tot 23.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. U bent van harte welkom. De vergadering kan ook online gevolgd worden via gemeenteraad.assen.nl.