Slimme stappen voor groene daken

08 juli 2024
Voorpagina

Wist u dat groene daken niet alleen mooi zijn, maar ook tal van voordelen bieden? Ze verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor een geleidelijke afvoer van regenwater. Bovendien trekken ze verschillende diersoorten aan. Groene daken houden uw huis koel in de zomer en warm in de winter, en ze gaan langer mee dan gewone daken. Kortom, ze dragen bij aan een duurzame leefomgeving.

Groene Daken 

Als inwoner, bedrijf of instelling, wonend of gevestigd in Assen kunt u subsidie aanvragen voor groene daken. Voor de aanvraag heeft u een offerte van een hovenier of dakspecialist nodig. We willen deze ontwikkeling graag stimuleren en ondersteunen. Let op: er zijn belangrijke voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Een van die voorwaarden is dat de uitvoering van het groene dak pas start nadat de subsidie is toegekend. Met andere woorden, de aanvraag voor de subsidie moet eerst goedgekeurd worden voordat de daadwerkelijke aanleg plaatsvindt.

Belangrijke stappen bij subsidieaanvraag 

We merken dat er soms aanvragen binnenkomen waarbij het groene dak al is aangelegd voordat de subsidieaanvraag is ingediend. Hoewel we begrijpen dat situaties soms anders lopen, kunnen we in dit geval geen vergoeding geven. Daarom benadrukken we nogmaals dat het cruciaal is om eerst de subsidievraag in te dienen en goed te laten keuren voordat u met de aanleg van het groene dak begint.

Aanvragen en meer informatie 

Heeft u vragen over groene daken of wilt u meer weten over de subsidie? Kijk dan op de pagina over groene daken externe-link-icoonof de website van het Duurzaamheidscentrum Assenexterne-link-icoon.