Speelroute De Pups van Assen

Bij het station van Assen staat een grote, houten hond. Hij heet Mannes. De pups zijn bij Mannes weggelopen om de binnenstad van Assen te ontdekken. Ga je met de pups mee op ontdekkingstocht door de stad? Op veel plekken vind je gele pootafdrukjes. Daar is vast iets te beleven!

Assen is een echte familiestad. Ook in de binnenstad is er veel te beleven voor kinderen. Een muurtje waar je overheen kunt lopen, een fontein waar je tussendoor kunt rennen enzovoort. Deze plekken maken we sinds 2020 beter herkenbaar met een hondenpootje. En de komende tijd vullen we dit aan met nieuwe speeltoestellen en speelaanleidingen. Zo ontstaat er een speelroute. Op de speelroute vind je niet alleen speeltoestellen, maar ook speelaanleidingen zoals kunst, een bijzonder bankje of een plek met een verhaal die kinderen aanzetten tot spelen. Doordat er voor kinderen steeds iets nieuws te ontdekken valt, is er voor hun ouders, opa’s, oma’s en verzorgers meer tijd om van de binnenstad te genieten.

Aan de hand van de digitale kaart kun je een hele route (van ongeveer 2,5 kilometer) lopen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt je ook op straat laten verrassen door de hondenpootjes die je tijdens je bezoek tegenkomt.

Spelen in de binnenstad

Wil je meer weten over de vernieuwing van het stadshart? Kijk dan op de website van de binnenstad van Assen.