Sportief weekend met succesvolle 4Mijl en aftrap Nationale Sportweek

18 september 2023
Voorpagina

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de zesde 4Mijl van Assen in het Anne Frank Park. Dit werd traditiegetrouw gevierd met het 4Mijl Festival en de Sportmarkt. Bezoekers konden daarnaast een sprintje trekken bij AAC ’61 of gas geven in de F1 simulator. Er was ook aandacht voor de Nationale Sportweek. Tijdens deze week, die tot 24 september duurt, kunnen Assenaren gratis sporten bij verschillende sportverenigingen.

Onder een strakblauwe lucht verzamelden maar liefst 1750 deelnemers zich in het Anne Frank Park om een nieuwe recordtijd te rennen. Eerder die dag hadden al 400 kinderen een rondje van 500, 1000 of 1500 meter gerend. Het 4Mijl Festival trok veel bekijks. Er waren verschillende horeca aanbieders, muziek en leuke activiteiten voor de kinderen. Op de Sportmarkt presenteerden sportverenigingen uit Assen zich. Zo ook Assen Sportstad, die vanachter hun kraam informatie gaven over de Nationale Sportweek. Deze week werd spectaculair geopend vanaf het grote podium.

Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek kunnen Assenaren gratis sporten bij verschillende verenigingen in Assen. Zo kunt u op een laagdrempelige manier beginnen met sporten of een nieuwe sport proberen. Er worden allerlei soorten workshops, clinics of tochten georganiseerd. De sportweek duurt tot en met zondag 24 september. Het volledige programma is te vinden op assensportstad.nl/nationale-sportweek.

Inloopspreekuur Vaart Welzijn

Wilt u liever eerst in gesprek over welke sport of vorm van bewegen bij u past? Of wilt u inzicht krijgen in uw eigen gezondheid? Vaart Welzijn helpt hierbij met het inloopspreekuur. Samen met de buurtwerker Sport kijkt u naar oplossingen zodat u zich energieker, gezonder en sterker gaat voelen. Op vaartwelzijn.nl/buurtteams kunt u vinden wanneer het spreekuur in uw wijk is. Dit is kosteloos.