Start damactiviteiten met Fitter Brein

12 maart 2024
Voorpagina

Woensdag 6 maart opende wethouder Albert Smit met een partijtje dammen het project Fitter Brein Assen in de Open Hof. Fitter Brein wil via dammen de leefomgeving van mensen een gezonde en positieve impuls geven en dammen is daarvoor een uitstekend middel.

Voor iedereen

Volgens Zainal Palmans helpt dammen op meerdere vlakken. De voormalig topdammer is projectleider van Fitter Brein. “Het zet je hersenen aan het werk en dat is natuurlijk voor iedereen goed”, vertelt Palmans, die het dammen natuurlijk ook gewoon erg leuk vindt. “De kracht van dammen is de sport zelf, de competitie en het willen winnen, maar ook het sociale deel”, vervolgt Palmans. “Het verbindt mensen met elkaar en zorgt voor ontmoetingen. Dat vind ik heel mooi om te zien.”

Laagdrempelig

Maar Palmans ziet meer voordelen aan dammen. “Het is ook een erg laagdrempelige sport”, legt hij uit. “De regels zijn makkelijk om te leren en iedereen kan eraan meedoen.” Genoeg redenen dus om het dammen op de Asser kaart te zetten en daar gaat Fitter Brein mee aan de slag. “We organiseren de damactiviteiten stap voor stap. We denken aan zo’n vier damactiviteiten voor dit jaar. Volgend jaar komen er dan meer damontmoetingen”, legt Palmans uit. De voormalig WK-deelnemer -ooit zesde geworden- zoekt met zijn organisatie samenwerkingspartners. “Op dit moment zijn we in gesprek met Cosis, WerkPro en Vaart Welzijn. Maar we willen graag met nog meer organisaties samenwerken.”

Informatie en aanmelden

Het preventiefonds financiert gedurende drie jaar de damactiviteiten. Wilt u als organisatie ook damactiviteiten organiseren? Meld u dan aan via info@fitterbrein.nl. Op de website van Fitter Breinexterne-link-icoon vindt u meer informatie over damontmoetingen.