Stop geweld tegen vrouwen

18 november 2022
Voorpagina
Stadhuis is oranje verlicht

Jaarlijks vindt wereldwijd de campagne Orange the World plaats van 25 november tot 10 december. Veel mensen zullen de verhalen van vrouwen kennen die worden nagefloten op straat of lastiggevallen worden in het openbaar vervoer. Grensoverschrijdend gedrag beperkt zich niet tot die paar incidenten die het nieuws halen. Bijna iedere vrouw krijgt in verschillende mate te maken met (seksuele) intimidatie en fysiek en geestelijk geweld. Deze campagne is tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Activiteiten

In het kader van Orange the World vinden er een aantal activiteiten in Assen plaats.

Op vrijdagmiddag 25 november 16.30 wordt het stadhuis in het oranje licht gezet door middel van een druk op de knop door wethouder Jan Broekema.

Op maandag 28 november is er om 19.30 uur in de raadzaal de voorpremière van de film belaagd. U kunt hier gratis naar toe. We vragen u wel zich aan te melden via: www.veiligthuisdrenthe.nl/actueel/2022/premiere-documentaire-belaagd-tijdens/.
Kunt u hier niet bij zijn maar wilt u de documentaire wel bekijken? Op 9 december wordt de documentaire om 22.18 op NPO2 uitgezonden.

Op zondagmiddag 27 november om 15.00 wordt in De Nieuwe Kolk de film ‘She Said’ vertoont. Meer weten over deze activiteit? Kijk op dnk.nl/agenda-tickets/bioscoop-ifa-presenteert-she-said/.