Subsidie voor doe-het-zelvers

Neemt u isolatiemaatregelen in uw huis? Gaat u het ook zelf doen? Wellicht komt u dan in aanmerking voor een subsidie van maximaal €1.500,-. Wilt u meer comfort, minder energieverbruik en een lagere energierekening? Dan is het isoleren van uw huis een slimme keuze! Als u de isolatiemaatregelen zelf uitvoert, kunt u in aanmerking komen voor een aantrekkelijke subsidie tot wel €1.500,-! Dit betekent dat u niet alleen bespaart op uw energierekening, maar ook nog eens de aangeschafte materialen vergoed krijgt. Hieronder leest u de details van de subsidie, hoe u de subsidie aanvraagt en meer.

Waarvoor subsidie

Met de subsidie is het mogelijk isolatiemateriaal voor de vloer, kruipruimte, dak (binnenkant), gevel (binnenkant), en/of kierdichting aan te schaffen. Het voordeel van zelf de maatregelen uitvoeren, is dat u bespaart op de arbeidskosten, zelf precies kan bepalen hoe u de klus klaart en het in uw eigen tempo kan uitvoeren.

Voor wie is de subsidie bedoeld?

U kunt subsidie aanvragen als u eigenaar of huurder bent van een woning in het Proeftuingebied De Lariks Beek en omgeving en deze zelf wilt en kunt isoleren. Wanneer u huurder bent, heeft u toestemming van uw verhuurder nodig.

Wanneer aanvragen?

U kunt uw aanvraag indienen tot 15 april 2024.

Voorwaarden subsidie

 1. U woont in proeftuingebied De Lariks – Beek en omgeving (zie kaartje)
 2. U bent eigenaar of huurder van de woning, waarbij een eventuele huurder toestemming heeft van de eigenaar.
 3. Alleen kosten voor materialen, benodigd voor isolerende maatregelen in de woning komen in aanmerking.
 4. Een energie-adviseur die door de gemeente is aangewezen zal hierover vooraf meedenken en adviseren welke methode en maatregelen geschikt zijn en passend bij deze subsidie.
 5. De subsidie wordt verstrekt na uitvoering van de maatregelen.
 6. De subsidie wordt uiterlijk binnen 24 maanden na uitvoering van de maatregelen aangevraagd.
 7. Er wordt maximaal 1 keer per adres een subsidie verstrekt.
 8. De subsidie geldt niet met terugwerkende kracht, de maatregelen moeten na 15 september 2023 worden uitgevoerd.
Het gebied van in proeftuingebied De Lariks. De straten Grouwe, Runde, Epe, Beek , Ellen, Laak, Riete en Eem zijn afgebeeld op de kaart.

Hoogte van het subsidiebedrag

 1. De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten met een minimaal bedrag van € 750,- inclusief BTW en maximaal € 1.500,- inclusief BTW.
 2. Het subsidieplafond bedraagt € € 30.000,- inclusief BTW.
 3. De subsidieaanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De subsidie stopt op 15 april 2024 of eerder, als het subsidieplafond is bereikt

Hoe vraag ik subsidie aan?

 1. Maak een afspraak met onze energieadviseurs; Rudolf Westra, via 06-54 20 03 08 of Richard Zijlstra, via 06-29 09 40 43
 2. De energie adviseur brengt een bezoek aan uw huis en denkt met u mee over welke maatregelen geschikt zijn en welke passend zijn bij de subsidie.
 3. Na bezoek van de energieadviseur kunt u de materialen aanschaffen.
 4. Vul het aanvraagformulier hieronder volledig in en voeg de gevraagde bijlagen toe.
 5. Verzend het aanvraagformulier.
 6. De aanvraag wordt binnen acht weken beoordeeld.

Aanvraagformulier en meer informatie