Terrassenbeleid

In Assen werken we aan een gastvrije stad waar iedereen welkom is. Waar mensen zich verbonden voelen, met elkaar en met de stad. Een gastvrije stad is ook een veilige stad, voor iedereen.

Nieuw terrassenbeleid

Terrassen zijn een ontmoetingsplaats en horen thuis in Assen. Vooral in de binnenstad zorgen ze voor levendigheid en zijn belangrijk voor de uitstraling van Assen. De regels over terrassen waren verouderd. Ze sloten niet meer aan bij de wensen van gasten, ondernemers en de gemeente. Daarom hebben we de regels voor terrassen aangepast. Ook hebben we gekeken naar de uitstraling van de terrassen. Samen met ondernemers hebben we gewerkt aan richtlijnen over hoe de terrassen er uit moeten gaan zien. 

Uw mening is belangrijk

De gemeente Assen nodigt u uit om uw mening over het concept terrassenbeleid te geven. Op 14 mei is een inloopbijeenkomst in het Stadhuis. De bijeenkomst is voor iedereen die informatie wil ontvangen over het nieuwe beleid. Zowel inwoners als ondernemers zijn welkom op dinsdag 14 mei van 19:00 uur tot 21:00 uur in de raadzaal van het stadhuis aan de Noordersingel 33. Tijdens de bijeenkomst kunnen we u uitleg geven over het nieuwe beleid en kunt u uw mening kwijt. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

U kunt uw opmerkingen ook via dit formulier met ons delen.Uw mening wordt meegenomen in de keuzes die we maken voor de definitieve versie van het nieuwe beleid.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het lezen van het beleid, dan kunt u bellen met telefoonnummer 14 0592. We nemen dan contact met u op.

Regels

Met het terrassenbeleid maken we duidelijk welke regels gelden en dat deze regels voor alle terrassen binnen de gemeente Assen gelden.

Uitstraling van de terrassen

Terrassen dragen bij aan een aantrekkelijke omgeving, maar ze moeten wel goed passen in die omgeving. De uitstraling en inrichting is daarom belangrijk. Samen met ondernemers hebben we gekeken naar hoe de terrassen er uit komen te zien. Dit staat beschreven in het kwaliteitsdocument. De belangrijkste onderdelen van het kwaliteitsdocument hebben we bij elkaar gezet.