Tientallen Assense jongeren werken ideeën uit in Van der Valk

04 maart 2024
Voorpagina

Ruim dertig Assense jongeren waren vrijdag 1 maart aanwezig bij het Ideeënfestival in Van der Valk. Samen met experts zijn ze aan de slag gegaan met het uitwerken van hun idee om Assen leuker te maken. In totaal hebben bijna zestig jongeren een idee ingediend. 

Het evenement is een vervolg op de campagne ‘Top idee: kom ermee!’ Tijdens deze campagne werden jongeren opgeroepen om hun idee voor Assen in te dienen. Hieraan hebben tientallen jongeren gehoor gegeven. Met deze ideeën gingen de jongeren tijdens het festival aan de slag. Want een idee is leuk, maar het moet wel concreet gemaakt worden. Om de jongeren hiermee te helpen, waren er tal van experts op verschillende gebieden aanwezig om te ondersteunen. Daarnaast traden er verschillende artiesten uit Assen op. 

Parta-app

De uitgewerkte ideeën komen in de Parta-app. In deze app kunnen jongeren van 12 tot en met 27 jaar uit Assen vanaf 31 maart stemmen op het beste idee wat hen het meest aanspreekt. Op 19 april is het slotevent waarbij het beste idee bekend gemaakt wordt.

Een ton per jaar

De gemeente geeft de komende drie jaar 100.000 euro per jaar voor ideeën van jongeren op het gebied van ontmoeten, sport en kunst en cultuur. Voorwaarde is wel dat jongeren het idee ook zelf uitvoeren. Ze worden hierbij geholpen door de gemeente en Vaart Welzijn.