Top idee?

29 januari 2024
Voorpagina

Het kan u bijna niet zijn ontgaan: op dit moment hangt de stad vol met posters met de slogan ‘Top idee? Kom ermee!’. Deze actie is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar om hun ideeën echt te maken.

Ideeën van jongeren

De volgende drie jaren stellen we maar liefst 100.000 euro per jaar beschikbaar voor de ideeën van jongeren. Ze mogen van alles opsturen. Of dit nu over sport, cultuur, kunst of ontmoeten gaat. De maand februari staat in het teken van ideeën bedenken en opsturen. Dit kunnen ze doen via de Parta-app die te downloaden is via de Play- of Appstore. Ze moeten hier een unieke code invullen die ze binnenkort thuis via de post ontvangen.

Ideeënfestival 

Op vrijdagavond 1 maart is er een ideeënfestival. Hier gaan ze met experts brainstormen over hun idee en het verder uitwerken hiervan. Het idee wordt samen met de experts tot in de puntjes uitgewerkt. Daarna wordt deze bekend gemaakt in de Parta-app. Vanaf 31 maart kan dan door de jongeren gestemd worden op het beste idee. Op 19 april is het slotevent waarbij het beste idee bekend gemaakt wordt. 

Gezicht 

Meike is één van de drie jongeren en samen met Andries en Marnix het gezicht van deze actie. Meike: “Het is ongekend dat jongeren zo veel invloed hebben op een project dat ze ook nog eens zelf mogen bedenken! Ik hoop dat er prachtige ideeën tot werkelijkheid worden gebracht. En dat andere gemeentes ook met een jongerenbudget komen.” 

Unieke ideeën 

Staat een idee nog in de kinderschoenen? Of heb je nog maar één regel op papier? Volgens Meike is dat geen probleem: “Laat eventuele zorgen je niet afschrikken. Op het ideeënfestival op 1 maart staan experts en ondernemers klaar om jongeren te helpen bij het brainstormen. Ik ben daar zelf ook bij. Ik hoop zo veel mogelijk jongeren te ontmoeten om te praten over hun unieke ideeën.” 

Top idee? 

Ben je tussen de 12 en 27 jaar en heb je een top idee? Kijk dan snel op assen.nl/topidee en maak het werkelijkheid.