Trouwambtenaren

Trouwen...maar met wie?

Allereerst met de partner van uw keuze! Maar op de dag zelf heeft u met nog meer mensen te maken. Mensen die vaak een persoonlijk stempel drukken. Niet onbelangrijk is de huwelijksambtenaar.
De gemeente Assen kent er vijf. Stuk voor stuk proberen zij naast het officiële gedeelte persoonlijk invulling te geven aan het ambtelijk deel van de bruiloft. Hoe ze dat doen verschilt per persoon. Graag stellen ze zich aan u voor.

Ik ben Kars Klok en woon in Assen. De huwelijksdag: een heel bijzonder moment in het leven van mensen. Een bijdrage te mogen leveren aan deze dag betekent voor mij een eervolle uitdaging. Iedere huwelijksvoltrekking is anders, ieder stel is anders en daarom doe ik mijn best om er voor elk stel een bijzondere ceremonie van te maken. Met een lach, soms een traan, met een grap en leuke anekdotes, maar vooral ook ontspannen. Tijdens de gesprekken met de mensen probeer ik erachter te komen hoe hun relatie is begonnen, waarom ze voor elkaar kiezen en wat hen zo boeit in elkaar. Voor deze gesprekken bezoek ik de mensen thuis. Daarvoor neem ik ruimschoots de tijd om het aanstaande bruidspaar te leren kennen. Iedere huwelijksceremonie is afgestemd op de persoonlijke wensen van het bruidspaar; daarbij is mijn motto dan ook: ‘’Het is jullie dag, jullie staan centraal”. Daarom gaat het zoals jullie het willen hebben. Het moet voor jullie een onvergetelijke dag zijn. Op verzoek voltrek ik huwelijken in de Drentse Toal.

Favoriete trouwplek

De Laarwoudzaal in het Drents Archief in Assen. Een bijzondere locatie in het oudste stukje Assen onder de bijzondere plafondschildering van Willem Adrianus Fabri over de welvaart van Drenthe in de 20e eeuw. Het echtpaar jonkheer van Heiden Reinestein en zijn echtgenote Maria Frederica van Reede, werpen vanaf de schilderijen aan de wand een goedkeurende blik op ons gezelschap.


Toga

Het dragen van een toga geeft de huwelijksvoltrekking een officieel tintje. Het hoort erbij. Maar heb je andere wensen? Dat is zeker te bespreken.

Contact opnemen met Kars

karsklok@hotmail.nl
0592-263444
06-13832830

Kars Klok trouwambtenaar

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Een speciale dag, waarvan jullie zelf de organisator zijn. Samen met de mensen die jullie lief hebben willen jullie er iets bijzonders van maken. Mensen hiermee helpen maakt mijn baan als trouwambtenaar zo leuk. Met het bruidspaar bespreek ik hoe de plechtigheid eruit moet gaan zien. Welke wensen hebben jullie en wat willen jullie juist niet? Het is jullie dag en in overleg is er veel mogelijk. Zelf houd ik van interactie en spontaniteit. Geen onnodige formele taal, maar een ontspannen ceremonie met een persoonlijke speech. Eén waarbij jullie, het bruidspaar, het middelpunt zijn en samen met de gasten kunnen genieten. Wanneer er al kinderen zijn kunnen zij een mooie rol spelen. “Trouwen moet een feestje zijn, voor grote maar zeker ook voor kleine mensen!" Ik geloof in de liefde en daarom wil ik met heel veel plezier en trots jullie trouwambtenaar zijn. Wie weet tot ziens…

Favoriete trouwplek

Een trots en stralend paar maakt van elke locatie de perfecte trouwplek!


De toga

Zelf houd ik wel van tradities, en daar past de toga prima bij. Aan de andere kant vind ik het altijd leuk als dingen een beetje anders gaan en dus is een plechtigheid zonder toga voor mij geen enkel probleem. Die keus laat ik aan het bruidspaar.

Contact opnemen met Miriam

erikmiriam@hetnet.nl
0592-374669

Miriam Dijk-Danker trouwambtenaar

Ieder mens is anders, iedere relatie heeft een andere uitstraling. Dat aanvoelen en vertalen in een leuke huwelijksvoltrekking maakt het trouwambtenaar zijn zo leuk. Ik probeer tijdens een gesprek in te schatten wat het bruidspaar van mij verwacht. Zij staan centraal en ik plooi me graag naar hun wensen. Tijdens dat halve uur in de trouwzaal wil ik graag dat iets waardevols beleefd wordt. Ik zorg voor een gezellige en ontspannen sfeer waarin je zonder onnodige zenuwen ‘ja’ kan zeggen. Ik bereid een speech voor waarin je jezelf herkent. Als het wenselijk is ook in het Engels of in het Duits. In het Frans is lastig, maar als ik mijn best doe lukt dat wel. En als er kinderen bij zijn betrek ik hen erbij, dat gaat altijd vanzelf.

Favoriete trouwplek

Trouwlocaties genoeg in Assen. Zo is de Raadzaal in het stadhuis licht en ruim. En heeft De Statenzaal in Het Drents Museum veel allure. Het TT-circuit is leuk als je samen van motorrijden houdt. Het Drents Archief is sfeervol. De verschillende restaurants zijn mooi en gunstig gelegen. Er zijn meer mogelijkheden. Kies de plek die bij je past, ik pas me daar bij aan.

Toga

Tijdens de ceremonie draag ik meestal een toga. Maar het komt ook voor dat bruidsparen hun huwelijksvoltrekking een informeel karakter willen geven en een toga te officieel en afstandelijk vinden. In dat geval draag ik met hetzelfde gemak iets van mezelf.

Contact opnemen met Inge

ingegaasbeek@hotmail.com
0592-342740

Inge Gaasbeek-Kooij trouwambtenaar

Het is heel bijzonder om deel uit te mogen maken van een zo belangrijke dag in iemands leven. Hoe de samenstelling van een paar is dat maakt voor mij geen verschil. De voltrekking van zowel huwelijk als partnerschap probeer ik naar de wens van het paar te doen. Het is hún dag hún feest. Voor mij is het een uitdaging om met een zo persoonlijk mogelijke speech mee te werken aan het hoogtepunt van de trouwdag. Elke voltrekking is uniek. Daarom probeer ik er iedere keer iets speciaals van te maken. Uiteraard ga ik eerst een gesprek aan met het paar, om elkaar wat beter te leren kennen. En ook om alvast wat van de spanning, die er toch altijd is, weg te nemen. Van mij hoef je geen opgeheven vingertje of doemdenken te verwachten, maar een spontane toespraak met ruimte voor humor een lach, af en toe een serieus moment en uiteraard soms ook een traan. Ook een speech in een andere taal, het betrekken van kinderen bij de plechtigheid; alles is mogelijk. Ik blijf het een grote eer vinden om een huwelijk of partnerschap te voltrekken.

Favoriete trouwplek

Dat is voor mij niet belangrijk; het bruidspaar moet zich er fijn voelen.

De toga

Een toga maakt het bijzonder en voor mij hoort dat er gewoon bij. Het maakt de plechtigheid toch speciaal. Maar ook dit is bespreekbaar.

Contact opnemen met Sjoege

sjoegewiersma@gmail.com
06-55215875

Sjoege Wiersma trouwambtenaar

Trouwen met elkaar, ook wettelijk kiezen voor elkaar, is en blijft een heel bijzonder moment in het leven van twee mensen. Of dat twee mensen van hetzelfde of verschillend geslacht zijn maakt voor mij helemaal niets uit. Iedereen heeft recht op liefde en geluk en een mooie huwelijksplechtigheid. Een goed moment ook om tijdens deze huwelijkssluiting eens terug te kijken op wat jullie samenbracht en samenhoudt. Ik ga daarvoor graag met jullie in gesprek. Jullie verhaal vertel ik met veel plezier op jullie trouwdag. Het liefst met het nodige gevoel voor humor en warmte. In ons voorgesprek kunnen we aan de hand van een vragenlijst, een goed beeld krijgen van jullie verhaal en wensen. Als er kinderen zijn dan betrek ik die graag bij de plechtigheid. Op deze manier een heel persoonlijke toespraak maken is iets dat iedere keer weer nieuw en spannend is en gelukkig ook lukt. En net als elk huwelijk is ook elke huwelijkssluiting uniek! Ik wens jullie een heel fijne voorbereidingstijd naar deze huwelijksdag toe. Ik verheug mij erop jullie te ontmoeten.

Favoriete trouwplek

Trouwen kan op veel manieren en als buitengewoon ambtenaar ga ik daar graag in mee, in het stadhuis of op één van de bijzondere locaties, die onze gemeente rijk is.

Toga

Mijn blauwe toga draag ik graag. Ik kan lekker mijn spijkerbroek eronder dragen en weet dat ik altijd in het gezelschap pas. Natuurlijk hou ik ook hierin rekening met jullie wensen. Is er een kleurthema dan zullen jullie die kleur ook bij mijn toga zien. Willen jullie liever dat ik mijn toga niet draag, dan draag ik iets anders passends.

Contact opnemen met Juliëtte

j.vanderheide@hotmail.com
0592-341382
06-40984953

Juliëtte van der Heide trouwambtenaar