Trouwambtenaren

Ik ben Kars Klok en woon in Assen. De huwelijksdag: een heel bijzonder moment in het leven van mensen. Een bijdrage te mogen leveren aan deze dag betekent voor mij een eervolle uitdaging. Iedere huwelijksvoltrekking is anders, ieder stel is anders en daarom doe ik mijn best om er voor elk stel een bijzondere ceremonie van te maken. Met een lach, soms een traan, met een grap en leuke anekdotes, maar vooral ook ontspannen. Tijdens de gesprekken met de mensen probeer ik erachter te komen hoe hun relatie is begonnen, waarom ze voor elkaar kiezen en wat hen zo boeit in elkaar. Voor deze gesprekken bezoek ik de mensen thuis. Daarvoor neem ik ruimschoots de tijd om het aanstaande bruidspaar te leren kennen. Iedere huwelijksceremonie is afgestemd op de persoonlijke wensen van het bruidspaar; daarbij is mijn motto dan ook: ‘’Het is jullie dag, jullie staan centraal”. Daarom gaat het zoals jullie het willen hebben. Het moet voor jullie een onvergetelijke dag zijn. Op verzoek voltrek ik huwelijken in de Drentse Toal.

Favoriete trouwplek

De Laarwoudzaal in het Drents Archief in Assen. Een bijzondere locatie in het oudste stukje Assen onder de bijzondere plafondschildering van Willem Adrianus Fabri over de welvaart van Drenthe in de 20e eeuw. Het echtpaar jonkheer van Heiden Reinestein en zijn echtgenote Maria Frederica van Reede, werpen vanaf de schilderijen aan de wand een goedkeurende blik op ons gezelschap.

Toga

Het dragen van een toga geeft de huwelijksvoltrekking een officieel tintje. Het hoort erbij. Maar heb je andere wensen? Dat is zeker te bespreken.

Contact opnemen met Kars

karsklok@hotmail.nl
0592-263444
06-13832830

trouwambtenaar Kars Klok

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Een speciale dag, waarvan jullie zelf de organisator zijn. Samen met de mensen die jullie lief hebben willen jullie er iets bijzonders van maken. Mensen hiermee helpen maakt mijn baan als trouwambtenaar zo leuk. Met het bruidspaar bespreek ik hoe de plechtigheid eruit moet gaan zien. Welke wensen hebben jullie en wat willen jullie juist niet? Het is jullie dag en in overleg is er veel mogelijk. Zelf houd ik van interactie en spontaniteit. Geen onnodige formele taal, maar een ontspannen ceremonie met een persoonlijke speech. Eén waarbij jullie, het bruidspaar, het middelpunt zijn en samen met de gasten kunnen genieten. Wanneer er al kinderen zijn kunnen zij een mooie rol spelen. “Trouwen moet een feestje zijn, voor grote maar zeker ook voor kleine mensen!" Ik geloof in de liefde en daarom wil ik met heel veel plezier en trots jullie trouwambtenaar zijn. Wie weet tot ziens…

Favoriete trouwplek

Een trots en stralend paar maakt van elke locatie de perfecte trouwplek!

De toga

Zelf houd ik wel van tradities, en daar past de toga prima bij. Aan de andere kant vind ik het altijd leuk als dingen een beetje anders gaan en dus is een plechtigheid zonder toga voor mij geen enkel probleem. Die keus laat ik aan het bruidspaar.

Contact opnemen met Miriam

erikmiriam3@outlook.com
0592-374669

trouwambtenaar Miriam Dijk - Danker

 

Jullie als feestelijk middelpunt

Ieder mens, ieder bruidspaar is zo anders. Die eigen uitstraling vertalen in een leuke huwelijksvoltrekking is voor mij een uitdaging! Ik probeer in te schatten wat jullie van mij verwachten, stel een paar persoonlijke vragen en maak een toespraak waarin je jezelf herkent. Kan ook in het Engels of Duits. In het Frans is lastig, maar als ik mijn best doe lukt het. Tijdens dat halve uur in de trouwzaal zijn jullie het feestelijke middelpunt, maar ik wil dat iedereen de ceremonie als mooi en waardevol beleeft. Zijn er kinderen bij dan krijgen die natuurlijk even aandacht. Ik zorg voor een gezellige, ontspannen sfeer waarin je zonder zenuwen ‘ja’ kan zeggen. Jullie kiezen de trouwlocatie die bij je past, Assen heeft er verschillende, ik pas me graag aan. Tijdens de huwelijksvoltrekking draag ik meestal een toga. Vind je dat te afstandelijk, dan draag ik gewoon iets van mezelf.

Favoriete trouwplek

Trouwlocaties genoeg in Assen. Zo is de Raadzaal in het stadhuis licht en ruim. En heeft De Statenzaal in Het Drents Museum veel allure. Het TT-circuit is leuk als je samen van motorrijden houdt. Het Drents Archief is sfeervol. De verschillende restaurants zijn mooi en gunstig gelegen. Er zijn meer mogelijkheden. Kies de plek die bij je past, ik pas me daar bij aan.

Toga

Tijdens de ceremonie draag ik meestal een toga. Maar het komt ook voor dat bruidsparen hun huwelijksvoltrekking een informeel karakter willen geven en een toga te officieel en afstandelijk vinden. In dat geval draag ik met hetzelfde gemak iets van mezelf.

Contact opnemen met Inge

E-mail: ingegaasbeek@hotmail.com
tel: 0592 342740 of 06-25 38 31 90

trouwambtenaar Inge Gaasbeek - Kooi

 

Het is heel bijzonder om deel uit te mogen maken van een zo belangrijke dag in iemands leven. Hoe de samenstelling van een paar is dat maakt voor mij geen verschil. De voltrekking van zowel huwelijk als partnerschap probeer ik naar de wens van het paar te doen. Het is hún dag hún feest. Voor mij is het een uitdaging om met een zo persoonlijk mogelijke speech mee te werken aan het hoogtepunt van de trouwdag. Elke voltrekking is uniek. Daarom probeer ik er iedere keer iets speciaals van te maken. Uiteraard ga ik eerst een gesprek aan met het paar, om elkaar wat beter te leren kennen. En ook om alvast wat van de spanning, die er toch altijd is, weg te nemen. Van mij hoef je geen opgeheven vingertje of doemdenken te verwachten, maar een spontane toespraak met ruimte voor humor een lach, af en toe een serieus moment en uiteraard soms ook een traan. Ook een speech in een andere taal, het betrekken van kinderen bij de plechtigheid; alles is mogelijk. Ik blijf het een grote eer vinden om een huwelijk of partnerschap te voltrekken.

Favoriete trouwplek

Dat is voor mij niet belangrijk; het bruidspaar moet zich er fijn voelen.

De toga

Een toga maakt het bijzonder en voor mij hoort dat er gewoon bij. Het maakt de plechtigheid toch speciaal. Maar ook dit is bespreekbaar.

Contact opnemen met Sjoege

sjoegewiersma@gmail.com
06-55215875

trouwambtenaar Sjoege Wiersma

 

Eervol werk....een eer om gevraagd te worden als jullie trouwambtenaar

Met jou wil ik dansen
Over de wolken en de maan
Niet zomaar dansen
Als man en vrouw voortaan

PUUR, PASSIE, en LIEFDE…..dit zijn de woorden die bij mij opkomen als ik aan een bruiloft denk. Aangevuld met voor de toekomst GELUK, VRIENDSCHAP en TROUW.

Bruiloften hebben voor mij iets magisch. Twee mensen die hun liefde willen vastleggen en willen delen met de buitenwereld door met elkaar in het huwelijk te treden, zo bijzonder, dit is voor mij puur genieten! Ik hou van de sfeer van de liefde, een sfeer die bijna niet te omschrijven is, maar des te meer voelbaar is op deze speciale dag. Iedereen is blij en heeft zijn of haar mooiste kleding aangetrokken. Ik vind het een eer wanneer ik op zo’n mooie, persoonlijke, liefdevolle dag jullie als bruidspaar mag verwelkomen en in de echt mag verbinden.

Ik ben geboeid door liefdesverhalen, veel persoonlijker dan een trouwdag wordt het niet. Ik neem dan ook graag uitgebreid de tijd om jullie bijzondere liefdesverhaal te leren kennen zodat ik bij de voltrekking van jullie huwelijk de sfeer van jullie liefde goed kan verwoorden. 

Favoriete Trouwplek

De plek die jullie kiezen om te trouwen is al bijzonder omdat jullie dat ene gevoel bij die locatie hebben, dat maakt het extra speciaal! Ik ben een flexibel persoon die zich makkelijk aanpast aan nieuwe situaties en open staat voor jullie wensen, het is mij niet snel te gek. Ik vind het belangrijk dat de plek waar jullie trouwen voor jullie bijzonder is, het is jullie trouwlocatie! 

Toga 

Persoonlijk hou ik van traditionele bruiloften en draag ik mijn toga met veel eerbied voor dit bijzondere moment dat ik jullie in de echt mag verbinden. Wanneer jullie echter de voorkeur geven aan een andere mooie outfit is dat voor mij geen probleem, jullie wensen staan centraal en ik pas mij hierbij aan. Het gaat om de verbinding van de liefde en deze kent vele vormen, dat maakt haar juist zo bijzonder! 

Ik kijk ernaar uit om kennis met jullie te maken lief bruidspaar. Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met mij op om te voelen of ik bij jullie zou kunnen passen. 

Contact opnemen met Esther

estherhoogland1@gmail.com 
06-47910209

trouwambtenaar Esther Hoogland