Trouwlocaties

Trouwen…maar waar?

Het kiezen van een geschikte trouwlocatie is één van de vele zaken die op uw lijstje staan in de drukke tijd voor de 'grote dag'. Welke locatie spreekt u het meest aan? Welke past het meest bij u? Zoekt u iets romantisch, iets moderns, of iets spectaculairs? In Assen heeft u de keuze uit de volgende trouwlocaties:

 • Stadhuis
 • Drents Museum
 • TT-circuit
 • De Hertenkamp
 • Jozefkerk
 • Van der Valk Hotel Assen
 • Drents Archief
 • Zalencentrum Van Veen

U kunt zelf ook een andere locatie kiezen. Wel moet de gemeente deze goedkeuren. De plek moet voldoen aan voorschriften op het gebied van veiligheid, openbaarheid en toegankelijkheid. Trouwen in de open lucht is niet mogelijk.

De raadzaal is te gebruiken als trouwlocatie.

 • Noordersingel 33

Leges kosten trouwen

Raadzaal gemeente

 

De Statenzaal en de Abdijkerk zijn twee schitterende locaties om elkaar het ja-woord te geven. Daarnaast is er de Commissariskamer voor de kleine intieme bruiloft.

 • Brink 1

Kosten

De kosten van de locatie en trouwruimtes variëren tussen € 175 en € 3325 en kunt u betalen aan het Drents Museum. Voor overige informatie kunt u contact opnemen met het Drents Museum: 0592 377 709 of boekingen@drentsmuseum.nl

Leges kosten trouwen

Abdijkerk Drents MuseumComissiekamer Drents Museum

Spreekt de unieke sfeer van de Asser TT u aan? Het Circuit biedt de keuze uit meerdere trouwruimtes voor verschillende groepsgroottes. Waaronder de Super Vip-ruimte, de Vip-ruimte en de hospitalityroom.

 • De Haar 9

Voor de kosten van de trouwruimtes of overige informatie, kunt u contact opnemen met het TT-circuit: 0592 380380 of info@tt-assen.com

Leges kosten trouwen

Toren TT circuit Assen

De Hertenkamp biedt de mogelijkheid om elkaar het ja-woord te geven, aan de rand van het centrum van Assen. De ceremonie kan plaatsvinden in het trouwprieel met uitzicht op het hertenkamp of in De Groote zaal die door het panoramaraam een prachtig uitzicht geeft op het Asserbos.

Restaurant De Hertenkamp kent geen standaard bruiloft of arrangement, maar vult de dag op basis van uw wensen samen met u in, zodat het een dag wordt om nooit te vergeten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de Hertenkamp te bieden heeft? Voor meer informatie  kunt u bellen (0592-317155) of mailen (info@hertenkamp.nl).
 

Leges kosten trouwen

Collage van 4 foto's trouwlocatie Hertenkamp

 

Deze karakteristieke witte kerk, gelegen in het centrum van Assen, is gebouwd in de negentiende eeuw en biedt plaats aan ongeveer 500 personen.

 • Collardslaan 2a

Kosten

De kosten van de locatie en trouwruimte van maandag tot en met zaterdag: € 325,00 en betaald u aan de Jozefkerk. Voor overige informatie, kunt u contact opnemen de Jozefkerk: 0592 357360

Leges kosten trouwen

Kerk met daarnaast knotwilgen

Het Hotel, bekroond met vier sterren, is centraal gelegen in de mooie provincie Drenthe en heeft verschillende trouwmogelijkheden.

 • Balkenweg 1

Kosten

De kosten van de locatie en trouwruimte van maandag tot en met zaterdag: € 270,00 ongeacht een zaal van 10 of 300 personen en betaalt u aan het Van der Valk Hotel. Voor overige informatie, kunt u contact opnemen het Van der Valk Hotel Assen: 0592 851515

Leges kosten trouwen

Bruid in een hotelkamer

 

In het oudste stukje van Assen kunt u trouwen in het monumentale pand van het Drents Archief. In de sfeervolle Laarwoudzaal ziet u boven u de Drentse welvaart, eind 19e eeuw prachtig geschilderd door Fabri, bekend decorateur van de Koninklijke familie. En in de oude Kloostergang houdt het originele beeld van Bartje toezicht...

 • Brink 4

Kosten

Maandag tot en met vrijdag € 170,00 incl. BTW en op zaterdag € 470,00 incl. BTW. Deze kosten betaalt u aan het Drents Archief.

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met het Drents Archief: 0592 313523 of info@drentsarchief.nl

Leges kosten trouwen

Collage van 4 foto's Drents Archief

Buiten gewoon genieten. uw mooiste dag op één locatie!

De perfecte basis voor een huwelijk buiten, een prachtig prieel met rieten dak, veel groen en tjilpende vogels op de achtergrond. Teven mooie binnen locatie met keuze uit meerder zalen.

 • Witterhaar 14

Voor de kosten en/of overige informatie kunt u contact op nemen met: Restaurant Zalencentrum van Veen 0592-355540.

Leges kosten trouwen

Trouwlocatie buiten