Uitbetaling energietoeslag 2023

06 oktober 2023
Asser energieloket, Voorpagina

De energiekosten zijn nog steeds hoog. Heeft u een laag inkomen en moeite om de energierekening te betalen? Dan kunt u een eenmalige toeslag aanvragen. Het gaat dit jaar om een bedrag van 1.300 euro. Iedereen die een aanvraag heeft ingediend, heeft de eerste 500 euro al ontvangen. Vorige week heeft de Eerste Kamer ingestemd met het eenmalige wetsvoorstel Energietoeslag 2023. Dit betekent dat we nu ook de overige 800 euro kunnen overmaken.

Wat moet u doen?

Heeft u eerder dit jaar al een aanvraag gedaan of automatisch al 500 euro ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. Binnenkort krijgt u de overige 800 euro op uw rekening bijgeschreven.

Heeft u de energietoeslag voor 2023 nog niet aangevraagd? Dan kunt u alsnog een aanvraag indienen via de website van Werkplein Drentsche Aa: wpda.nl/financiele-regelingen/energietoeslag. Op deze website vindt u de voorwaarden om voor deze toeslag in aanmerking te komen. 

Moeite met rondkomen?

Dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor bijzondere bijstand of een vergoeding uit het noodfonds of crisisfonds. Kijk voor meer informatie op wpda.nl/financiele-regelingen/bijzondere-bijstand.