Uitbreiding Kloosterveen

Structuurvisie

De nieuwbouw komt tegen de bestaande wijk aan te liggen. Om een indruk te krijgen hoe het eruit komt te zien, heeft de gemeente een structuurvisie opgesteld. Hierin staat waar gebouwd mag worden, waar groen en water komt en waar het verkeer langs kan.

Bekijk de volledige Structuurvisie Kloosterveen 2017-2035

schets kloosterveen

De buurt Kloosterakker biedt ruimte aan ongeveer 500 woningen. Het gebied ligt in de wijk Kloosterveen ten westen van Kloosterhage en Kloosterkade en tussen de Domeinweg en de Hoofdvaartsweg. De woningen variëren van vrijstaand tot twee-onder-een kapwoningen en rijwoningen. Er komen kavels beschikbaar voor zowel projectmatige woningbouw als voor particuliere uitgifte. De inrichting van Kloosterakker krijgt als thema 'akkers'. De akkers lopen van oost naar west en worden met steensoorten in verschillende kleuren bebouwd, alsof er graan, mais, kool en aardappels zijn verbouwd. In Kloosterakker is veel aandacht voor duurzaamheid. Zowel op het gebied van energie, klimaat, water, biodiversiteit als mobiliteit.

Bekijk de informatie over Kloosterakker in de storymap

Logo kloosterakker

Nieuwsbrief Kloosterakker

Wij willen u zo goed mogelijk op de hoogte houden over de uitbreiding van Kloosterveen. Dat doen we met onze nieuwsberichten, nieuwsflits en via Facebook Kloosterveen groeit. 
Meld u hier aan.