Hoe werkt het parkeren met de AsserPas?

Bij aanvang van het parkeren biedt u de pas aan bij de stadspaslezer, bij de blauwe sticker met de witte P. U hoeft de pas maar één seconde ervoor te houden. Als u de pas aanbiedt, hoort u een soort klik. In het display verschijnt de tekst ‘aangemeld’ en het kenteken waarmee u bent aangemeld. Vanaf dat moment is uw parkeertransactie gestart.

Door het scannen van het kenteken controleren de stadstoezichthouders of er een parkeeractie gestart is. U hoeft dus geen kaartje meer achter uw voorruit te leggen.

Bij terugkomst bij uw auto herhaalt u de handeling. Op het display verschijn dan de tekst ‘afgemeld’.

Parkeergarage:
Als u zich aanmeld bij Stadsparkeren wordt er gelijk kentekenherkenning ingeschakeld. Dit houd in dat de slagbomen bij parkeergarages automatisch omhoog gaan als u met uw auto ervoor staat.

Kortingkaart:
Bij de parkeergarage Citadel krijgen klanten van de Lidl of Jumbo kaarten voor gratis parkeren bij boodschappen van € 15,00 of meer. Dit betreft gratis parkeren voor het eerste uur. Deze kaart wordt alleen verstrekt bij de kassa op vertoon van een parkeerkaart.

Bij automatische kenteken herkenning krijgt u echter geen parkeerkaart waardoor het niet mogelijk is om het eerste uur gratis te parkeren.

In dat geval kunt u ervoor kiezen om de automatische kentekenherkenning uit te schakelen en bij de slagboom van de parkeergarage de Citadel zelf een parkeerkaart uit de automaat te halen.

Bij overige parkeergarages kan de Asserpas dan voor de automaat gehouden worden voor het openen van de slagboom.