Ik ben tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op vakantie, wat moet ik doen?

Bent u tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op vakantie in Nederland, dan kunt u een kiezerspas aanvragen. Met deze kiezerspas kunt u in heel Nederland stemmen.

Haal de kiezerspas persoonlijk op bij de gemeente of vraag hem schriftelijk aan. Schriftelijk aanvragen kan tot uiterlijk 5 dagen voor de verkiezingen. Persoonlijk ophalen kan tot 1 dag voor de verkiezingen tot 12.00 uur. Neem altijd uw identiteitsbewijs mee.

Als u naar het buitenland op vakantie gaat, kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen.

Als u een onderhandse volmacht wilt geven, gebruikt u hiervoor uw stempas. Vul de gegevens in op de achterkant van de stempas en zet uw handtekening. Ook de gemachtigde zet zijn of haar handtekening. Vergeet de gemachtigde niet een kopie van uw identiteitsbewijs mee te geven. Uw identiteitsbewijs mag op de dag van de verkiezing maximaal 5 jaar verlopen zijn. De gemachtigde kan nu uw stempas gebruiken om voor u te stemmen.

Wilt u een schriftelijke volmacht afgeven? Gebruik hiervoor het aanvraagformulier schriftelijke volmacht van de gemeente.

Vul uw deel in. Laat daarna degene die u wilt machtigen het andere deel invullen. Stuur het formulier uiterlijk 5 dagen voor de verkiezing naar de gemeente. De gemachtigde krijgt het volmachtbewijs thuisgestuurd.