Wat moet ik doen als ik de gemeentelijke belasting niet kan betalen?

Terug

Wanneer u de gemeentelijke belasting niet kunt betalen, kunt u een betalingsregeling aanvragen. U betaalt de belasting dan in meerdere termijnen. Het kan ook zijn dat u in aanmerking komt voor kwijtschelding. Deze kwijtschelding kunt u aanvragen bij het Noordelijk Belastingkantoor. U hoeft dan geen belasting te betalen.

Betalingsregeling voor gemeentebelastingen | Omschrijving

Lukt het niet om de betaling in 1 of 2 keer te betalen, dan kunt u de gemeentelijke belasting in termijnen betalen. Bij de aanslag voor de gemeentelijke belasting vindt u een machtigingskaart. Hierop geeft u aan dat u de belasting in termijnen wil betalen via een automatische incasso. Deze kaart stuurt u terug naar de gemeente.

Lukt het ook niet om in termijnen te betalen? Vraag dan om uitstel van betaling.

Wanneer u achter bent met de betaling van de gemeentelijke belastingen kunt u een brief of zelfs een dwangbevel van Cannock Chase ontvangen. De invordering van gemeentelijke belastingen is namelijk door de gemeente Assen uitbesteed aan Cannock Chase.

Heeft u vragen over de brief of het ontvangen dwangbevel dan kunt ook rechtstreeks contact met Cannock Chase op nemen 088-1168222

Meer informatie

Een betalingsregeling aanvragen kan via meldpunt@assen.nl of schriftelijk.