Wij zijn getrouwd in het buitenland. Wat zijn de voorwaarden om ons huwelijk te registreren?

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De huwelijksakte is in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. Anders moet u het document laten vertalen door een beëdigd vertaler in Nederland.
  • De huwelijksakte is gelegaliseerd of is voorzien van een apostillestempel.
  • U trouwt niet om uw partner of uzelf aan een verblijfsvergunning te helpen. De gemeente vraagt u om dat in een verklaring te zetten, als:
    • u of uw partner (of beide) niet Nederlands zijn,
    • u of uw partner (of beide) niet de nationaliteit van een land in de Europese Unie hebben,
    • u of uw partner (of beide) niet de nationaliteit van Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland hebben,
    • u geen verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft.