Voorkom vallen door een gratis maandelijkse looptest

29 december 2022
Voorpagina

In Nederland zijn er jaarlijks veel valongelukken waar vaak ernstige gevolgen achteraan komen. Veel oudere mensen hebben na een val (tijdelijk) extra zorg nodig. Hierdoor kan de zelfstandigheid van ouderen verminderen. Veel van deze ongelukken kunnen voorkomen worden door op tijd acties te ondernemen. Denk hierbij aan fysiotherapie, loophulpmiddelen en gezamenlijk bewegen.

Een slimme vloer

Vanaf februari tot en met juli 2023 gaat Smart Floor een nieuwe slimme vloer uittesten. Hiervoor is Smart Floor op zoek naar 200 inwoners in Assen, ouder dan 65 jaar, zelfstandig wonend, die gratis en zonder verdere verplichtingen hen elke maand willen helpen een nieuw meetinstrument te testen. We vragen de testpersonen om over de slimme vloer te lopen. Daarop volgt een korte controlemeting door een fysiotherapeut. Dankzij de meting van de slimme vloer wordt het valrisico op tijd herkend. Vanuit deze herkenning kan er actie ondernomen worden om vallen te voorkomen. Als u mee wilt doen aan dit project wordt uw valrisico inzichtelijk gemaakt en krijgt u advies. Dit allemaal is vrijblijvend en er zitten geen kosten aan verbonden. De meetlocaties zijn in: Gezondheidscentrum Messchenstaete, Gezondheidscentrum Noorderpark en de Vegro in het centrum.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@lecassen.nl. U kunt ook bellen naar Van der Knaap en Postmus Fysiotherapeuten, tel: 085-9025559 mobiel: 06 39745401. De eerste 200 personen die zich aanmelden kunnen mee doen aan dit project. Kijk voor meer informatie op smartfloor.com