Vraag uw energietoeslag 2023 aan vanaf februari

21 december 2022
Voorpagina

Vanaf februari 2023 kunt u opnieuw energietoeslag aanvragen. De toeslag geldt voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Kreeg u de toeslag in 2022 automatisch uitbetaald? Dan zal dat dit jaar weer gebeuren. Heeft u de toeslag zelf aangevraagd? Dan geldt dat u in 2023 opnieuw een aanvraag moet doen.

Kreeg u in 2022 de energietoeslag automatisch op uw rekening gestort? Dan hoeft u niks te doen, in 2023 zal dit ook automatisch gebeuren. De betaling vindt plaats in termijnen, waarvan de eerste in februari. Wanneer u in 2022 zelf energietoeslag heeft aangevraagd, moet u in 2023 opnieuw zelf de aanvraag indienen. De reden hiervan is dat uw inkomen in tussentijd gewijzigd kan zijn. Dit kan vanaf februari via de site van WPDA. De aanvragen in 2023 worden beoordeeld op basis van het inkomen in januari 2023. Bij variabele inkomsten wordt naar het inkomen van januari t/m maart 2023 gevraagd.

Let op! Huishoudens die in 2022 de energietoeslag niet hebben aangevraagd, maar in 2023 wél in aanmerking denken te komen, kunnen ook een aanvraag indienen via het Werkplein Drentsche Aa.

Extra regelingen

Heeft u moeite met rondkomen door de gestegen energiekosten of is de energietoeslag niet voldoende? Dan kunt u via het Gemeentelijk Noodfonds een vergoeding aanvragen. Hiervoor geldt géén maximum inkomen. Wel gelden er een aantal voorwaarden, deze vindt u op de website van WPDA.
Twijfelt u of u in aanmerking komt óf heeft u extra hulp nodig? Neem dan contact op met het WPDA. 

Oproep wethouder Cor Staal

Wethouder Cor Staal roept alle inwoners van Assen die recht hebben op de toeslag op om in actie te komen. “Ook als je dit jaar geen energietoeslag hebt aangevraagd, maar wel denkt in aanmerking te komen, kun je de toeslag voor 2023 aanvragen”, zegt de wethouder. “En als je twijfelt of je in aanmerking komt, of extra hulp nodig hebt, neem dan ook contact op. Er zijn diverse mogelijkheden om, ook als je niet voor deze energietoeslag in aanmerking komt omdat je inkomen te hoog is, toch hulp te kunnen bieden. Blijf niet rondlopen met financiële zorgen, maar laat het ons weten.”