Baggelhuizerplas

De Baggelhuizerplas is voor veel Assenaren, mensen uit de omgeving en vakantiegangers een prachtig natuur- en recreatiegebied. Bezoekers komen er om te zwemmen en te zonnen, maar ook beach volleyballers, mountainbikers en wandelaars weten het gebied goed te vinden. Een deel van de plas is aangewezen als hondenstrand en in de naastgelegen visvijver is het mogelijk om te vissen. Met name in de zomer bruist het rondom de Baggelhuizerplas van activiteiten.

Horecapaviljoen

De Baggelhuizerplas heeft ruim 10 jaar een horecapaviljoen gehad. Het semi-permanente gebouw is in de zomer van 2020 door brand beschadigd. De gemeente Assen heeft besloten niet meer te investeren in herstel van het oude gebouw maar in te zetten op een nieuw eigentijds en duurzaam paviljoen. 

Marktpaviljoen en aanbesteding

Via een marktverkenning heeft de gemeente in 2020 laten onderzoeken of en onder welke condities ondernemers interesse hebben om op de huidige locatie een nieuw strandpaviljoen te bouwen en te exploiteren. Hieruit bleek dat er voldoende belangstelling was voor de bouw en exploitatie van een nieuw paviljoen. De gemeente heeft de opdracht voor het paviljoen beschreven in een aanbesteding op TenderNed (www.tenderned.nl). Ondernemers die in aanmerking willen komen voor de bouw en exploitatie van het paviljoen kunnen hier op inschrijven.