Havens

In Assen zijn momenteel drie havens waar u met een boot kunt afmeren.

Het Havenkanaal is nog niet in gebruik. Er wordt een sluis gebouwd, als onderdeel van de Blauwe As. We verwachten dat u halverwege het vaarseizoen van 2017 weer kunt aanleggen in het Havenkanaal en gebruik kunt maken van de voorzieningen.

 

Foto van de Vaart, met boot

U kunt via de Vaart tot in het centrum van Assen varen. Met een zwaaikom, voldoende aanlegplaatsen en op steenworp afstand van alle voorzieningen, is dit een prachtige haven.

Kantoor havenmeester en voorzieningen

Het havenkantoor bevindt zich aan Vaart Noordzijde 4. De havenmeester is hier regelmatig aanwezig. Hier zijn de volgende voorzieningen:

  • Wc’s en douches. Wc’s zijn gratis, douche € 0,50 voor 5 minuten.
  • Wasmachine en droger. Kosten zijn 5 x € 0,50 per machine.
  • Ondergrondse container voor huishoudelijk afval (in overleg met de havenmeester).

Voorzieningen ter hoogte van Vaart Noordzijde 16-24:

  • Schoon drinkwater. € 0,50 per tank van max. 100 liter.
  • Afgiftepunt vuil water (in overleg met de havenmeester).

 
U kunt voor deze voorzieningen alleen betalen met munten van € 0,50. Let op: er is geen voorziening om bilgewater te lozen.

Elektriciteitsvoorziening

Langs De Vaart zijn zeven elektriciteitszuilen geplaatst. Voor gebruik kunt u betalen met munten van € 0,50 voor 2 KWh. De zuilen leveren tot 16 ampère.

Liggeld

Voor het verblijf in De Vaart betaalt u € 0,90 cent per meter (bootlengte) per nacht. Inwoners van Assen mogen hun kano’s en kleine bootjes tot 4 meter lengte en 2 meter breedte vrij aanleggen tussen de Veenlustbrug en Witterbrug aan de Vaart Noordzijde.

 

Foto van haven Kloosterveen

Bij de nieuwbouwwijk Kloosterveen is een passantenhaven waar u ook een winterstallingsvergunning kunt aanvragen voor de winterperiode van 1 oktober tot 1 april.

Voorzieningen

In de haven staan twee elektriciteitszuilen. Voor 2 KWh betaalt u € 0,50. De zuilen geven u de beschikking over 16 ampère.

Liggeld

De verblijfskosten in passantenhaven Kloosterveen zijn € 5,20 per nacht en € 31,20 per week, ongeacht de lengte van de boot. Voor een heel winterseizoen betaalt u € 104,00.

 

Marsdijk passantenhaven

Bij de wijk Marsdijk is een passantenhaven waar u ook een winterstallingsvergunning kunt aanvragen voor de periode van 1 oktober tot 1 april.

Voorzieningen

In de haven staan twee elektriciteitszuilen. Voor 2 KWh betaalt u € 0,50. De zuilen geven u de beschikking over 16 ampère. Er is ook een container voor huishoudelijk afval.

Liggeld

De verblijfskosten in passantenhaven Marsdijk zijn € 5,20 per nacht en € 31,20 per week, ongeacht de lengte van de boot. Voor een heel winterseizoen is dit € 104,00.