Havens

In Assen zijn momenteel drie havens waar u met een boot kunt afmeren.

Het Havenkanaal is nog niet in gebruik. Er wordt een sluis gebouwd, als onderdeel van de Blauwe As. We verwachten dat u halverwege het vaarseizoen van 2017 weer kunt aanleggen in het Havenkanaal en gebruik kunt maken van de voorzieningen.

 

U kunt via de Vaart tot in het centrum van Assen varen. Met een zwaaikom, voldoende aanlegplaatsen en op steenworp afstand van alle voorzieningen, is dit een prachtige haven.

Ligduur

Als u een ligplaats in De Vaart heeft gebruikt, dan moet u minimaal drie nachten wachten voordat u opnieuw in Assen mag afmeren. Boten kunnen maximaal twee nachten afmeren aan de Vaart. Dit kan op aanwijzingen van havenmeester.

Kantoor havenmeester en voorzieningen

Het havenkantoor bevindt zich aan Vaart Noordzijde 4. De havenmeester is hier regelmatig aanwezig. Hier zijn de volgende voorzieningen:

  • Wc’s en douches. Wc’s zijn gratis, douche € 0,50 voor 5 minuten.
  • Wasmachine en droger. Kosten zijn 5 x € 0,50 per machine.
  • Ondergrondse container voor huishoudelijk afval (in overleg met de havenmeester).

Voorzieningen ter hoogte van Vaart Noordzijde 16-24:

  • Schoon drinkwater. € 0,50 per tank van max. 100 liter.
  • Afgiftepunt vuil water (in overleg met de havenmeester).

 
U kunt voor deze voorzieningen alleen betalen met munten van € 0,50. Let op: er is geen voorziening om bilgewater te lozen.

Elektriciteitsvoorziening

Langs De Vaart zijn zeven elektriciteitszuilen geplaatst. Voor gebruik kunt u betalen met munten van € 0,50 voor 2 KWh. De zuilen leveren tot 16 ampère.

Liggeld

Voor het verblijf in De Vaart betaalt u € 0,90 cent per meter (bootlengte) per dag. Inwoners van Assen mogen hun kano’s en kleine bootjes tot 4 meter lengte en 2 meter breedte vrij aanleggen tussen de Veenlustbrug en Witterbrug aan de Vaart Noordzijde.

 

Bij de nieuwbouwwijk Kloosterveen is een passantenhaven waar u ook een winterstallingsvergunning kunt aanvragen voor de winterperiode van 1 oktober tot 1 april.

Ligduur

Maximale ligduur gedurende het zomerseizoen in deze haven is 14 dagen, ongeacht de scheepslengte. De haven is geschikt voor schepen van maximaal 3,50 meter breed en aanmeren kan tussen de meerpalen. Voor de winter (1 oktober tot 1 april) kunt u een winterstalvergunning aanvragen.

Voorzieningen

In de haven staan twee elektriciteitszuilen. Voor 2 KWh betaalt u € 0,50. De zuilen geven u de beschikking over 16 ampère.

Liggeld

De verblijfskosten in passantenhaven Kloosterveen zijn € 5,20 per dag en € 31,20 per week, ongeacht de lengte van de boot. Voor een heel winterseizoen betaalt u € 104,00.

 

Bij de wijk Marsdijk is een passantenhaven waar u ook een winterstallingsvergunning kunt aanvragen voor de periode van 1 oktober tot 1 april.

Ligduur

De maximale ligduur gedurende het zomerseizoen in deze haven is 14 dagen, ongeacht de scheepslengte. Voor de winter (1 oktober tot 1 april) kunt u een winterstallingsvergunning aanvragen.

Voorzieningen

In de haven staan twee elektriciteitszuilen. Voor 2 KWh betaalt u € 0,50. De zuilen geven u de beschikking over 16 ampère. Er is ook een container voor huishoudelijk afval.

Liggeld

De verblijfskosten in passantenhaven Marsdijk zijn € 5,20 per dag en € 31,20 per week, ongeacht de lengte van de boot. Voor een heel winterseizoen is dit € 104,00.