Havens

Wilt u afmeren met uw boot in Assen? Of één (of meerdere) nacht(en) overnachten in Assen? Dat kan! Er zijn vier havens waar u met uw boot terecht kunt. In drie van de havens is het kunt u uw boot ook in de winter stallen. Elke haven heeft de beschikking over electriciteitszuilen van 16 ampère. U betaalt € 0,50 voor 2 KWh.

uitkijk op de Vaart

U kunt via de Vaart tot in het centrum van Assen varen. Met een zwaaikom, voldoende aanlegplaatsen en op steenworp afstand van alle voorzieningen, is dit een prachtige haven.

Liggeld

Voor het verblijf in De Vaart betaalt u € 0,90 cent per meter (bootlengte) per nacht. Inwoners van Assen mogen hun kano’s en kleine bootjes tot 4 meter lengte en 2 meter breedte vrij aanleggen tussen de Veenlustbrug en Witterbrug aan de Vaart Noordzijde.

Kantoor havenmeester en voorzieningen

Het havenkantoor bevindt zich aan Vaart Noordzijde 4. De havenmeester is hier regelmatig aanwezig. Hier zijn de volgende voorzieningen:

  • Wc’s en douches. Wc’s zijn gratis, douche € 0,50 voor 5 minuten.
  • Wasmachine en droger. Kosten zijn 5 x € 0,50 per machine.
  • Ondergrondse container voor huishoudelijk afval (in overleg met de havenmeester).

Voorzieningen ter hoogte van Vaart Noordzijde 16-24:

  • Schoon drinkwater. € 0,50 per tank van max. 100 liter.
  • Afgiftepunt vuil water (in overleg met de havenmeester).

 
U kunt voor deze voorzieningen alleen betalen met munten van € 0,50. Let op: er is geen voorziening om bilgewater te lozen.

haven Kloosterveen met boten

Bij de nieuwbouwwijk Kloosterveen is een passantenhaven waar u ook een winterstallingsvergunning kunt aanvragen voor de winterperiode van 1 oktober tot 1 april. De haven is geschikt voor schepen van maximaal 3,50 meter breed.

Liggeld

De verblijfskosten in passantenhaven Kloosterveen zijn € 5,20 per nacht en € 31,20 per week, ongeacht de lengte van de boot. Voor een heel winterseizoen betaalt u € 104,00.

uitkijk op de woontoren bij passantenhaven Marsdijk

Bij de wijk Marsdijk is een passantenhaven waar u ook een winterstallingsvergunning kunt aanvragen voor de periode van 1 oktober tot 1 april.

Liggeld

De verblijfskosten in passantenhaven Marsdijk zijn € 5,20 per nacht en € 31,20 per week, ongeacht de lengte van de boot. Voor een heel winterseizoen is dit € 104,00.

U kunt ook afmeren bij het Havenkanaal. Hier kunt u ook een winterstallingsvergunning aanvragen voor de periode van 1 oktober tot 1 april.

Liggeld

De verblijfskosten in het Havenkanaal zijn € 5,20 per nacht en € 31,20 per week, ongeacht de lengte van uw boot. Voor een heel winterseizoen is dit € 104,00.