Stadsboerderij Asserbos

Bij het Duurzaamheidscentrum hoort ook een stadsboerderij. Die vind je direct tegenover en naast het Duurzaamheidscentrum. Sinds 1982 is hier al een kinderboerderij gevestigd.

Openingstijden

De stadsboerderij is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van 25, 26, 30 en 31 december en 1 januari.

Het Duurzaamheidscentrum en de tuin zijn elke dag voor het publiek geopend. Vanaf zaterdag 4 juli is ook de expositie weer geopend. De stadsboerderij is vanwege Corona én verbouwing deels geopend. U kunt elke dag naar de knuffelweide. Vanaf zaterdag 4 juli is ook het Vogeleiland weer elke dag geopend. Het hoofdgebouw blijft gedurende de zomervakantie gesloten. Bij het Duurzaamheidscentrum en de stadsboerderij gelden Coronamaatregelen. Wij vragen u deze in acht te nemen.

Let op: bij de Stadsboerderij wordt verbouwd. Het kan zijn dat in verband met vrachtverkeer dat komt laden of lossen voor deze verbouwing af en toe de boerderij maximaal een half uurtje gesloten is. U kunt dan terecht bij het Duurzaamheidscentrum. We beperken deze momenten zo veel mogelijk.

Wat is er allemaal te zien en te doen?

Bij de stadsboerderij zijn verschillende dierenweides, een vogeleiland en een mooi aangelegd park rondom de nieuwe vijver. Er is volop gelegenheid om dicht bij de dieren te komen. In de knuffelweide kunnen kinderen verschillende dieren aaien, zoals geiten en varkens. In de knuffelhoek van de boerderij zijn de cavia’s en konijnen te vinden.

Wandelen

Een bezoek aan de stadsboerderij kun je mooi combineren met een bezoek aan het direct tegenovergelegen Duurzaamheidscentrum voor het bekijken van de expositie. Je kunt daar ook iets eten of drinken in het restaurant. In het omliggende Asserbos kun je heerlijk wandelen. In het Duurzaamheidscentrum vind je allerlei prachtige wandelroutes, ook voor kleinere kinderen met leuke speurtochten en doe-activiteiten.

Hertenkamp

De Hertenkamp ten westen van het Asserbos, aan de Nassaulaan, hoort ook bij Stadsboerderij Asserbos. In de hertenkamp lopen Damherten. De roedel bestaat doorgaans uit één bok en veertien hindes.

Voor meer informatie kijk op de website van het Duurzaamheidscentrum