Stadsboerderij Asserbos

Bij het Duurzaamheidscentrum hoort ook een stadsboerderij. Die vind je direct tegenover en naast het Duurzaamheidscentrum. Sinds 1982 is hier al een kinderboerderij gevestigd.

Openingstijden

De stadsboerderij is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van 25, 26, 30 en 31 december en 1 januari.

Wat is er allemaal te zien en te doen?

Bij de stadsboerderij zijn verschillende dierenweides, een vogeleiland en een mooi aangelegd park rondom de nieuwe vijver. Er is volop gelegenheid om dicht bij de dieren te komen. In de knuffelweide kunnen kinderen verschillende dieren aaien, zoals geiten en varkens. In de knuffelhoek van de boerderij zijn de cavia’s en konijnen te vinden.

Wandelen

Een bezoek aan de stadsboerderij kun je mooi combineren met een bezoek aan het direct tegenovergelegen Duurzaamheidscentrum voor het bekijken van de expositie. Je kunt daar ook iets eten of drinken in het restaurant. In het omliggende Asserbos kun je heerlijk wandelen. In het Duurzaamheidscentrum vind je allerlei prachtige wandelroutes, ook voor kleinere kinderen met leuke speurtochten en doe-activiteiten.

Hertenkamp

De Hertenkamp ten westen van het Asserbos, aan de Nassaulaan, hoort ook bij Stadsboerderij Asserbos. In de hertenkamp lopen Damherten. De roedel bestaat doorgaans uit één bok en veertien hindes.

Voor meer informatie kijk op de website van het Duurzaamheidscentrum