Vrouwen uit de Asser gemeenteraad in actie, voor meer vrouwen in de politiek

24 februari 2023
Voorpagina

Op 8 maart is het Internationale vrouwendag. Onze vrouwelijke raadsleden grijpen deze dag aan als aftrap om komende periode meer vrouwen te enthousiasmeren voor de politiek. Het thema van de Internationale vrouwendag van 2023 is ‘onbeperkt leefbaar’. Tijdens de avond wordt stilgestaan bij wat vrouwen kunnen doen om ieders leven weer onbeperkt leefbaar te maken. Actief worden in de politiek is een goede manier om bij te dragen aan deze onbeperkt leefbare omgeving.

Aftrap op 8 maart

De vrouwen van de gemeenteraad organiseren op 8 maart een aftrap in de raadszaal. Vrouwen uit Assen worden hiervoor van harte uitgenodigd. Tijdens deze avond hopen de raadsleden meer vrouwen te enthousiasmeren voor de politiek. Er is een mooi programma voorbereid voor deze avond. Er zijn sprekers die komen vertellen waarom een gelijk aantal vrouwen in de politiek zo belangrijk is. De volgende vier thema’s worden tijdens deze bijeenkomst besproken: veiligheid, ondernemen, armoede en inclusie.

Structurele plannen

De vrouwelijke leden van de gemeenteraad vinden het erg belangrijk dat vrouwen van zich laten horen, niet alleen op 8 maart. Daarom zullen ze zich structureel blijven inzetten voor dit doel. Het komende jaar zal deze boodschap dan ook nog op verschillende manieren onder de aandacht gebracht worden door de raadsleden.