Wethouder Jan Broekema luncht met mantelzorgers

11 november 2022
Voorpagina
Jan Broekema gaat tijdens de lunch in gesprek met mantelzorgers

In het kader van de dag van de Mantelzorg bedankte wethouder Jan Broekema mantelzorgers in Assen met een lunch in Antje’s Taverne voor hun inzet en steun die zij hun naasten bieden. “Mantelzorg geven is niet altijd vanzelfsprekend. Je krijgt veel op je bord en het kan ook lastig en ingewikkeld zijn. U doet het toch maar en dat waardeer ik zeer.” Naast de lunch In Antje’s Taverne, waren er ook lunches voor mantelzorgers in De Lariks en Assen-Oost.

Mantelzorg geven

Tijdens de lunch vertelden mantelzorgers hun verhaal. Een van de mantelzorgers bezoekt soms wel drie keer in de week haar 66-jarige broer in verpleeg- en verzorgingshuis Anholt. Hij is tien jaar geleden door een beroerte halfzijdig verlamd geraakt, zit in een rolstoel en praat moeilijk. Haar bezoek is als aanvulling op de zorg die hij krijgt. Een andere mantelzorger vertelt dat haar man sinds twee jaar in woonvoorziening Kloosterakker woont. Hij heeft al veertien jaar Alzheimer. Zij bezoekt hem iedere dag.

Elkaar spreken

De meeste mantelzorgers kennen elkaar niet. Sommigen zijn hier voor het eerst. “Het nut van een bijeenkomst als deze, is dat je ook van anderen hoort dat zij mantelzorg geven. Je hoort waar zij tegen aan lopen. Je voelt je minder alleen en je kunt ervan leren. Zoals iemand het zei: ‘Je vangt altijd wel wat op, waar je wat aan hebt.’ Daar sluit ik me graag bij aan,” aldus een van de 47 aanwezige mantelzorgers.

Informele Zorg Assen

In Assen proberen we niet alleen op de Dag van de Mantelzorg, maar alle dagen van het jaar onze mantelzorgers te waarderen. Bent u mantelzorger? Sluit u dan aan bij het Netwerk Informele Zorg in Assen. Hier vindt u organisaties die u kunnen helpen, kunt u in contact komen met mede-mantelzorgers en een waardering aanvragen. Kijk voor meer informatie op informelezorgassen.nl.