Wie verdient een jeugdlintje?

04 juli 2024
Voorpagina

Op 20 november, de internationale dag van de rechten van het kind, delen wij de eerste jeugdlintjes uit. Dat heeft de gemeenteraad op donderdag 4 juli besloten. Het idee komt van de kinderraad van Assen. De kinderraad wil graag dat ook kinderen / jongeren kunnen worden onderscheiden met een lintje voor een uitzonderlijke prestatie. Net als volwassenen. Iedereen kan een jongere die woonachtig is in de gemeente Assen en tussen de 6 en 18 jaar is, aandragen. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury met onder andere de burgemeester, de kinderburgemeester en de wethouder jeugd. 

Hoe kun je iemand aanmelden?

Vanaf vandaag (4 juli 2024) tot 1 november kan iedereen in Assen een kind/jongere aanmelden die iets bijzonders heeft gedaan, via de pagina over jeugdlintjes. Iets bijzonders kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een heldendaad (het redden van een dier of kind), mantelzorg (boodschappen doen voor een buurman die dat niet meer kan) of vrijwilligerswerk. Allemaal acties waarmee jongeren iets voor een ander betekenen.

Waardering

Met deze waardering willen we laten zien dat we het belangrijk vinden en waarderen dat jongeren betrokken zijn bij hun leefomgeving. De uitreiking van deze lintjes stimuleert kinderen en jongeren om zich actief in te zetten voor de maatschappij en hun medemens. Zo worden ze zich bewust dat ze wel degelijk een bijdrage kunnen leveren en iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook.