Energieadvies

De gemeente wil particuliere woningbezitters graag stimuleren om hun woningen te verduurzamen. Daarom bieden we huiseigenaren een energieadvies ter waarde van 250,- euro aan. Dit advies bevat informatie over wat de mogelijkheden voor duurzaam wonen zijn, wat die maatregelen kosten en in hoeveel jaar deze investering is terugverdiend. Inmiddels heeft de rijksoverheid alle woningen voorzien van een voorlopig energielabel. Dat betekent dat het gratis energieadvies in Assen een andere vorm krijgt.

Meer informatie over de aanvraag en voorwaarden vindt u op www.drentsenergieloket.nl. Hier staat ook een overzicht van de energieadviseurs.

Gratis advies monumentale woning

Ook wil de gemeente de particuliere bezitters van monumentale woningen graag stimuleren om hun woning te verduurzamen. Daarom biedt de gemeente deze eigenaren een gratis energie-adviesrapport ter waarde van 250,- euro. Het advies wordt uitgevoerd door de Monumentenwacht Drenthe. U kunt de tegoedbon aanvragen via info@assen.nl

Gratis energieadvies energieneutraal bouwen

Voor diverse locaties in Assen worden particuliere kavels uitgegeven. Voor deze particulieren is een advies van een energiedeskundige beschikbaar die kan helpen bij het duurzaam vormgeven van bouwproces en bouwontwerp. De insteek hierbij is energieneutraal bouwen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij info@assen.nl.