Een huis huren of verhuren

Inschrijven als woningzoekende

Voor een betaalbare huurwoning in Assen kunt u zich inschrijven als woningzoekende bij één of meer van de volgende woningcorporaties in Assen:

  • Actium (ca. 8.000 huurwoningen in Assen)
  • Woonconcept (ca. 370 huurwoningen in Assen)
  • Omnia (ca. 340 huurwoningen in Assen)
  • Mooiland Vitalis (seniorenwoningen, ca. 300 huurwoningen in Assen)
  • Woonservice (ca. 40 huurwoningen in Assen)

De gemeente heeft in 2015 in eigen beheer 30 energiezuinige sociale huurwoningen gebouwd in de Kloosterveste.

De woningen worden in opdracht van de gemeente beheerd en verhuurd door Woonscan. Inschrijven of meer informatie? Mail naar verhuur@woonscan.nl of  bel 0522-237100.
 

Nieuwe huurwoningen

Met name woningcorporatie Actium realiseert regelmatig nieuwe huurwoningen in Assen. Ga naar de app nieuwbouw in Assen om te ontdekken waar nieuwe huurwoningen worden gerealiseerd.

Huurtoeslag

Als uw huur te hoog is in verhouding tot uw inkomen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor  huurtoeslag. Deze huurtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst (0800-0543) of kijk op www.toeslagen.nl.

Huurcommissie

Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over huurprijs, onderhoud of servicekosten van de woning? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie inschakelen om een uitspraak te doen over uw probleem. De huurcommissie is een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met de geschillen tussen huurder en verhuurder over onderhoud, huurprijs en servicekosten van huurwoningen. Het gratis telefoonnummer van de Huurcommissie is: 0800 - 488 72 43. Meer informatie vindt u op de website van de Huurcommissie.

Leegstandwet

Wanneer u uw huis moeilijk kunt verkopen, kunt u voor dubbele woonlasten komen te staan. U kunt dan uw te koop staande woning tijdelijk verhuren, op grond van de Leegstandwet. Dan zijn er een aantal huurbeschermingsbepalingen niet van toepassing. U heeft hiervoor vaak toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. Meer informatie?