Zwerfafvalvrijwilligers bedankt bij opening expositie ‘Plastic soep de wereld uit’

08 juli 2024
Voorpagina

Op vrijdagmiddag 5 juli werd de expositie ‘Plastic soep de wereld uit’ geopend in het Duurzaamheidscentrum Assen. Samen met wethouder Bert Jan ten Oever en vrijwilligers van de zwerfafvalgroep gemeente Assen werd de expositie geopend. Deze groep zwerfafvalrapers werd speciaal uitgenodigd om in het zonnetje gezet te worden voor hun inzet voor een schoner Assen. Ongeveer dertig vrijwilligers waren aanwezig en werden namens ons bedankt en beloond met een bedankje.

De expositie biedt een uitgebreide blik op het wereldwijde probleem van de plastic soep. Met de plastic soep wordt alle plastic vervuiling in de oceaan aangeduid. Om bezoekers te informeren en inspireren bevat de expositie meerdere onderdelen, zoals een spel over de plastic soep, informatie over de R-ladder en concrete tips over een zero-waste lifestyle.

Plastic Soup Surfer surfboards 

Uniek aan deze tentoonstelling is de tijdelijke presentatie van de zelfgemaakte surfboards van Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer. De surfboards van Tinga zijn gemaakt van zwerfafval en staan voor de strijd tegen plastic vervuiling. Via een videoboodschap sprak Tinga de vrijwilligers toe en bedankte hij hen voor hun werk. Hij benadrukte ook het belang van lokale acties en vrijwillige inzet in de strijd tegen plastic vervuiling.

Gratis te bezoeken 

De expositie ‘Plastic soep de wereld uit’ is gratis te bekijken in het Duurzaamheidscentrum Assen. De surfboards van Tinga zijn tot 1 september te zien, de rest van de expositie is langer te bewonderen. Vanwege verbouwingen in het Duurzaamheidscentrum is de einddatum van de expositie (nog) niet bekend.