Bezoek in uw wijk

21 mei 2024
Voorpagina

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lariks, Pittelo, Peelo, Marsdijk en Noorderpark. In en om uw huis kunnen deze beschermde diersoorten voorkomen. Ze maken vaak hun nesten onder dakpannen of overwinteren in de spouwmuren. Bij de sloop, renovatie of isolatie van woningen is het van belang om te weten of deze dieren voorkomen, zodat er maatregelen genomen kunnen worden. We laten dit voor heel Assen in beeld brengen, zodat ontwikkelaars en inwoners dit niet voor elk project apart hoeven te onderzoeken.

Onderzoekers zijn herkenbaar 

De onderzoekers gaan ’s avonds laat en ’s ochtends vroeg in groepjes op pad in uw wijk. Ze schijnen met zaklampen op gevels, kijken in kieren en voeren gegevens in op hun telefoon zodra ze een diersoort zien. U herkent de onderzoekers aan hun blauwe veiligheidshesje met “Ecogroen” erop. Ze blijven op de openbare weg en stoep, komen niet in tuinen of op opritten. Ze kunnen zich legitimeren met een digitale pas en dragen een batdetector om vleermuisgeluiden op te vangen.

Vertrouwt u het niet? 

Als u de situatie niet vertrouwt, bel dan de politie via 0900-8844 (geen spoed). De onderzoekers melden zich altijd vooraf bij de politie, dus die weet of er onderzoekers in uw wijk zijn.