Antireclamesticker ophalen

In Assen ontvangt u niet standaard ongeadresseerd reclamedrukwerk. Als u dit wel wilt ontvangen kunt u dit aangeven door een Ja-sticker op uw brievenbus te plakken. Ongeadresseerd reclamedrukwerk mag dus alleen bij u bezorgd worden als u daar duidelijk toestemming voor geeft. Heeft u geen sticker? Dan kunt u die ophalen op het stadhuis.

Wanneer gebruikt u welke sticker?

Wat wilt u ontvangen?Sticker op de brievenbus
Geen folders met reclameGeen gratis huis-aan-huisbladen.Nee/Nee-sticker
Geen folders met reclameWel gratis huis-aan-huisbladen.Geen sticker nodig
Wel folders met reclameWel gratis huis-aan-huisbladen.Ja-sticker
Wel folders via eigen samengesteld pakketWel gratis huis-aan-huisbladenGeen sticker nodig
Wel folders via eigen samengesteld pakketGeen gratis huis-aan-huisbladenNee/Nee-sticker

Melding maken van fout bezorgd ongeadresseerd reclamedrukwerk

Heeft u geen JA-sticker op uw brievenbus, en ontvangt u toch het pakket met reclamefolders? Dan kunt u dit melden bij de reclameverspreider via de website van Spottaexterne-link-icoon. Ontvangt u de Asser Courant terwijl u een Nee / Nee sticker heeft? Dan kunt u dit melden via de website van de Asser Courantexterne-link-icoon.

Veel gestelde vragen

Veel mensen gooien folders met reclame weg, zonder dat zij deze hebben gelezen. Hierdoor komt onnodig papier en plastic in het afval terecht. Dat is jammer en niet goed voor het milieu. De reclamefolders zorgen in Assen voor dertig kilo papierafval per jaar per huishouden. De gemeente wil zorgen voor zo weinig mogelijk afval in Assen.

Ongeadresseerd reclamedrukwerk zijn reclamefolders die huis-aan-huis worden verspreid zonder vermelding van een naam en adres. Dit kunnen bijvoorbeeld folders zijn van supermarkten, winkels en restaurant.

Huis-aan-huisbladen of belangrijke informatie over uw buurt vallen niet onder ongeadresseerd reclamedrukwerk. Ook uitingen van politieke partijen, vrijwilligers- en niet commerciële organisaties vallen niet onder ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Nee dit mag niet. Als u geen Ja-sticker heeft geplakt mogen folders ook niet bezorgd worden aan ‘De bewoners van dit adres’. Als u op deze manier ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvang dan kunt u heir een melding van maken via de website van de Stichting Reclamecodeexterne-link-icoon.

Een huis-aan-huisblad moet volgens de Stichting Reclamecode voor minimaal 10% uit informatie en nieuws bestaan, voor de rest mag het gevuld worden met reclame. Deze mogen dus bezorgd worden als u er voor kiest om geen sticker op uw brievenbus te plakken.

Nee, u mag ook een Ja-sticker van een andere aanbieder gebruiken, zolang de sticker maar duidelijk aangeeft dat u reclame wilt ontvangen.