Drentse Sportgala 2024

Op maandag 4 maart 2024 vond het Sportgala Drenthe plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Voor de categorieën sportman, sportvrouw, parasporter, sportploeg en sporttalent zijn vanuit de twaalf Drentse gemeenten sporters aangedragen. De jury, bestaande uit topsporters- en sportjournalisten, hebben samen met de Drentse inwoners de uiteindelijke winnaars uitgekozen. 

Ook genomineerden uit Assen vielen in de prijzen: Nova Marring is verkozen tot sportvrouw van Drenthe, en ACV 1 tot sportploeg van 2023!

Dit zijn de genomineerde sporters uit Assen

De sporters die Assen vertegenwoordigen tijdens Sportgala Drenthe zijn bekend. Maandag 12 februari werden de genomineerden die in 2023 een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje gezet. Deze sporters zijn gekozen in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent van het jaar. Ook werd dit jaar voor het eerst een prijs uitgereikt in de categorie parasporter van het jaar. Burgemeester Marco Out reikte de prijzen uit op het stadhuis namens de gemeente en Sportstad Assen. 

De genomineerde sporters uit Assen nemen het uiteindelijk op tegen andere genomineerden uit de provincie. Op maandag 4 maart 2024 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het Sportgala Drenthe. Deze uitreiking is in De Nieuwe Kolk in Assen.

Bijzondere sportieve prestaties 

De genomineerden per categorie zijn: 

Sportman van het jaar:                Tom Hendrikse (cross/hardlopen)

Sportvrouw van het jaar:             Nova Marring (volleybal)

Parasporter van het jaar:            Francis Maria (voetbal)

Sportploeg van het jaar:              ACV 1 (voetbal)

Sporttalent van jaar:                     Maarten Beute (triathlon)