Fietsenstallingen binnenstad

Met de fiets komt u snel, milieuvriendelijk, goedkoop en gezond in de binnenstad. U kunt stallen in de fietsenrekken op het Koopmansplein, Ceresplein of de Kroonwerk (winkelcentrum Cité). Daarnaast zijn er twee overdekte en bewaakte fietsenstallingen in Assen: Het Station en De Nieuwe Kolk. Plekken in de stad waar u niet uw fiets mag stallen, staan aangeduid met een duidelijk bord. Ook is het verboden om fietsen te stallen op looproutes of blindegeleidelijnen. Voetgangers en mensen met een beperking hebben daar last van.

Locatie: Stationsplein 2 Assen
Openingstijden: Alle dagen, vanaf een kwartier voor dat de eerste trein vertrekt tot een kwartier nadat de laatste trein is binnengekomen
Bewaakt: Ja
Kosten: Eerste 24 uur gratis met uw OV-chipkaart, daarna 1,25 euro per dag.  
Betaalmogelijkheden: 
PIN of op rekening
Extra services: Fietsreparatie, ov-fiets, fietsverhuur, oplaadpunt e-bike
Website van NS, station Assen

Locatie: Weierstraat 1 Assen
Openingstijden: Alle dagen van 8:00 – 24:00
Bewaakt: Ja
Kosten: Gratis
Extra services: Oplaadpunt e-bike

Fietsenstalling Ceresplein ligt aan de noordzijde van de binnenstad, dicht bij het winkelcentrum Triade. De fietsenrekken zijn voorzien van voorvorksteun en aanbindoog, zodat uw fiets veilig en comfortabel gestald kan worden.

Fietsenstalling Koopmansplein ligt in het hart van de binnenstad van Assen. Fietsen kunnen gestald worden in de rekken aan de achterkant van de Hema, de rekken bij de gevel van Warenhuis Vanderveen in de Weierspoort of de (beperkt aantal) rekken op het plein zelf, voor de gevel van de Hema. Fietsen mogen ook gestald worden in de fietsparkeervakken tussen de bomen op het plein. Deze vakken worden aangegeven met een fietssymbool in de bestrating. Hier staan geen rekken.

Fietsenstalling Kroonwerk ligt aan de oostzijde van de binnenstad, dicht bij het winkelcentrum Cité. Op straat kunt u uw fiets veilig en comfortabel stallen bij de fietsbeugels.

Er zijn in de stad een paar plekken waar u de fiets niet mag stallen. In de Algemene Plaatselijke Verordening is opgenomen dat fietsen niet tegen gevels mogen worden gestald, als de gebruiker van het pand dat heeft aangegeven. Het is ook verboden om fietsen te stallen op looproutes of blindegeleidelijnen. Voetgangers en mensen met een beperking hebben daar last van.

Bij het NS-station, De Nieuwe Kolk en het busstation Marsdijk mag u, in het aangegeven gebied, de fiets niet buiten de fietsenrekken plaatsen. Fout gestalde fietsen worden verwijderd en tijdelijk opgeslagen bij de gemeentewerf van Assen (Doctor A.F. Philipsweg 67, 9403 AD Assen). U kunt een afspraak maken met team Handhaving telefoonnummer 140592 of een mail sturen naar fietskwijt@assen.nl. Let op: om uw fiets op te kunnen halen, moet u eerst € 25,00 verwijderingskosten betalen op het Stadhuis.

Om diefstal van uw fiets te voorkomen, is het advies om de fiets op slot te zetten en met een ketting aan het fietsenrek vast te maken. De meeste fietsenrekken hebben daarvoor een aanbindoog. Als uw fiets is gestolen, kunt u bij de politie aangifte doen.