Houd de warmte buiten de deur met tips van Harrie

27 mei 2024
Voorpagina

Met de zomermaanden voor de deur kan de temperatuur in huis weer snel oplopen. Maar hoe houdt u uw woning vrij van warmte zonder allerlei prijzige ingrepen te doen aan de woning? Onze energiecoach Harrie heeft enkele praktische tips voor u.

Witte lakens 

Warmte buiten de woning houden kan onder meer door speciale zonnewering te laten plaatsen voor de ruiten. Maar het kan veel eenvoudiger én goedkoper legt Harrie uit. “Want een wit laken voor de ruiten hangen is minstens zo effectief”. Maar wat nu als uw woning toch te warm is binnen? Door in de avond je deuren open te zetten raak je uiteraard veel warmte kwijt. Maar overdag is dit op een warme zomerdag natuurlijk geen optie. Zet in dat geval de binnendeuren open. “Zo laat je de warmte naar boven ontsnappen”, vertelt Harrie. Eenmaal boven ontsnapt de warmte naar buiten via de ramen die in de avond opengezet worden.

Gratis energieadvies

Bent u benieuwd wat u nog meer kan doen om uw woning koel te houden in de zomermaanden? Kom dan eens langs bij één van onze vijf Asser Energieloketten. Of laat Harrie (kosteloos) eens bij u in huis meekijken. De locaties van de Energieloketten vindt u op de pagina van het Asser Energieloketexterne-link-icoon. Hier kunt u ook een huisbezoek van Energiecoach Harrie aanvragen.